Aj značka CMF by Nothing bude zameraná na dizajn, avšak s dôrazom na nízku cenu.

Spoločnosť Nothing netreba nijako zvlášť predstavovať. Stojí za ňou spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus Carl Pei, ktorý začiatkom roka 2021 predstavil svoju vlastnú značku. Pravdepodobne najvýraznejším produktom z jej portfólia je nedávno predstavený smartfón Nothing Phone (2), ktorý dopĺňa niekoľko modelov slúchadiel do uší. To však nie je všetko. Pred vyše mesiacom bol odhalený nový zámer spoločnosti predstaviť cenovo dostupnú podznačku CMF by Nothing. Carl Pei jednoducho vidí potenciál aj v cenovo dostupných zariadeniach.

Aj preto by mali byť pod značkou CMF by Nothing čoskoro predstavené lacné inteligentné hodinky, slúchadlá a 65W GaN adaptér. To všetko by malo byť na trh uvedené už 26. septembra, o čom na Twitteri informoval Manu Sharma, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Nothing India.

Hoci Sharma zverejnil dátum konania udalosti, tak jeho post neobsahoval žiadne zariadenia, ktoré majú byť koncom septembra predstavené. Zoznam možných produktov bol však už viackrát leaknutý, čiže je vysoko pravdepodobné, že počas udalosti budú predstavené už vyššie spomenuté zariadenia – inteligentné hodinky, nabíjačka a slúchadlá. Na druhej strane by bolo obrovským šokom, kebyže CMF počas udalosti uvedie aj lacný smartfón. Tento scenár je totiž málo pravdepodobný, ale pri Carlovi Peiovi nikto nikdy nevie, čiže zatiaľ nie je vylúčený.

Pozrime sa však na tri zariadenia, ktoré by mali byť už 26. septembra uvedené pod novou značkou CMF by Nothing. 

Inteligentné hodinky v štýle Apple Watch Ultra

Pravdepodobne najzaujímavejším produktom eventu budú inteligentné hodinky, ktoré ponúknu až 13-dňovú výdrž batérie s kapacitou 330 mAh. Watch Pro by CMF údajne dostanú 1,96-palcový AMOLED displej s maximálnym jasom 600 nitov. Hliníkové telo hodinkám zabezpečí aj odolnosť na úrovni IP68. Hodinky by mali byť dostupné v čiernom a žiarivo oranžovom odtieni, ktorý je použitý aj v logu značky. Na meranie zdravotných funkcií by mali byť v hodinkách dostupné všetky potrebné senzory na sledovanie srdcového tepu, monitorovanie SpO2, analýzu spánku a ďalšie.

Ďalšie slúchadlá „Pro“

Nemenej zaujímavým produktom budú aj slúchadlá Buds Pro s odolnosťou IP54, ktoré by mali byť vybavené aj výkonným ANC (-45 dB). Slúchadlá s predpokladanou cenou do 50 eur zároveň dokážu na jedno nabitie hudbu prehrávať nepretržite až 11 hodín. Vo výbave Buds Pro sa budú nachádzať 10 mm dynamické meniče s 3 mikrofónmi v každom slúchadle, ale aj rýchle nabíjanie.

Nabíjací adaptér

Tretím zariadením značky CMF by Nothing mal byť GaN adaptér. Jeden z dvoch USB-C portov bude podporovať 65 W nabíjanie, pričom nebude chýbať podpora štandardov USB PD3.0 s PPS, Samsung Super Fast Charging a Qualcomm Quick Charge 4.0+.

CMF je skratka pre „Color, Material, Finish“ (farba, materiál, povrchová úprava), čiže čoskoro predstavené produkty by mali aj napriek nízkej cene pôsobiť veľmi solídne. Predstavenie produktov je ohlásené zatiaľ iba pre indický trh, avšak nie je vylúčené, že tie sa neskôr dostanú aj do ďalších krajín.

Carl Pei by si totiž nenechal ujsť príležitosť na ďalší rast spoločnosti.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.