Zabezpečia pohodlné nosenie a neustály kontakt s okolím.

Značku Nothing Carla Peia (spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus) netreba nijako zvlášť predstavovať. Po skromnom začiatku v roku 2020 boli pod touto značkou predstavené viaceré modely slúchadiel, avšak za jej najväčšie úspechy je možné považovať predstavenie viacerých smartfónov, medzi ktorými nechýbajú modely Nothing Phone (2), Phone (2a) a najnovší Phone (2a) Plus. Zároveň ide o dizajnové kúsky, ktoré si nepomýlite so žiadnymi inými zariadeniami na trhu. Spomínané slúchadlá pritom patria medzi to najlepšie, čo sa dá na trhu zaobstarať, avšak zdá sa, že aj značka Nothing chce naskočiť na nový trend otvorených slúchadiel, ktoré by spoločnosť mala predstaviť v blízkej budúcnosti.

Už existujúce modely slúchadiel pritom ponúkajú potlačenie hluku, rýchle párovanie a solídnu kvalitu zvuku za dostupné ceny, avšak Nothing ide ďalej. Na nové slúchadlá spoločnosti Nothing upozornil portál 91Mobiles, pričom je zrejmé, že ponesú názov Nothing Ear Open. Hoci regulačný úrad IMDA neodhalil žiadny nový dizajn slúchadiel od Nothing, tak nie je príliš ťažké si ho predstaviť

Nothing ear (2)Zdroj: Nothing
Nothing ear (2)

Aj názov „Open“ naznačuje, že tieto slúchadlá môžu ponúkať určitú formu ambientného zážitku, ktorý bude pravdepodobne vychádzať z ich konštrukčného riešenia. Ich hlavnou úlohou bude, aby poslucháč počas počúvania hudby nestratil spojenie s vonkajším svetom. Môže ísť o podobný koncept, ktorý priniesli napríklad slúchadlá LinkBuds od Sony s otvorom uprostred každého slúchadla.

Sony LinkbudsZdroj: AndroidCentral
Sony Linkbuds

Existuje síce množstvo slúchadiel s kvalitným ambientným režimom, ale v ich prípade prenos zvukov z okolia zabezpečujú mikrofóny. To znamená, že v žiadnom prípade nejde o riešenie, aké prinášajú napríklad slúchadlá Sony LinkBuds. V prípade týchto slúchadiel je prirodzený prenos zvuku z okolia zabezpečený priamo ich konštrukciou.

Hoci dátum predstavenia nových Nothing Ear Open nie je známy, tak je možné, že budú predstavené na výstave IFA 2024 v Berlíne, kde nebude chýbať ani naša redakcia.

Zdroj: 91Mobiles

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.