Záhadnou novinkou by mohol byť smartfón Phone (2a).

Spoločnosť Nothing pod vedením Carla Peia (ex-OnePlus) sa pripravuje na uvedenie záhadného zariadenia, ktorým by mohol byť telefón strednej triedy. Ten sa totiž počas uplynulých dní niekoľkokrát objavil vo viacerých únikoch, čo by s ich zvýšeným výskytom mohlo skutočne naznačovať príchod telefónu s označením Nothing Phone (2a). K tomuto informačnému šumu sa teraz pridala aj samotná spoločnosť, ktorá na sociálnej sieti X zverejnila tajomný status „tento týždeň sa niečo chystá“.

Tento krok však nie je neočakávaný,  keďže okrem početných únikov o modeli Phone (2a) spoločnosť iba nedávno predstavila novú podznačku CMF by Nothing, v ktorej portfóliu sa nachádzajú lacné zariadenia s nápaditým dizajnom. Je však aj trochu očakávané, že po úspechu dvoch telefónov Phone (1) a (2) spoločnosť predstaví aj model, ktorý osloví používateľov, ktorí preferujú modely strednej triedy.

Nothing teaser december 2023Zdroj: X/Nothing

Nothing Phone (2a) by mal podľa certifikačnej databázy niesť označenie A142, pričom teraz sa aj na základe záhadného statusu zdá, že práve tento telefón má namierené na trh. Je pritom pomerne zaujímavé, že o tomto telefóne nie sú známe takmer žiadne technické parametre. Očakáva sa však, že telefón bude vybavený 6,7-palcovým AMOLED displejom, zostavou dvoch fotoaparátov na zadnej strane, vrátane priehľadnej zadnej steny a charakteristického svetelného rozhrania Glyph.

Pokiaľ zoberieme v úvahu samotné označenie, tak právo to by mohlo naznačovať, že model 2a je zariadením strednej triedy s očakávanou cenou do 600 eur. Hoci viaceré zdroje spomínajú práve túto cenu, tak ak by sa potvrdila, išlo by o pomerne nešťastné rozhodnutie, keďže Nothing Phone (2) sa aktuálne predáva hlboko pod 700 eur.

Je teda možné, aj vzhľadom na očakávané parametre Phone (2a), že novinka sa bude predávať za približne 550 eur. Je však isté, že Nothing o záhadnom zariadení prezradí viac už o niekoľko hodín.

Nothing Phone 2aZdroj: Sanju Choudhary
Nothing Phone 2a

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.