Pozrite si možný dizajn reproduktora mladej londýnskej spoločnosti.

Carl Pei začiatkom roka 2021 predstavil vlastnú značku, ktorá sa spočiatku prezentovala ako audio značka zameraná na inovatívne produkty nielen po stránke funkcií, ale aj dizajnu. Pokým na začiatku spoločnosť upútala slúchadlami Nothing Ear (1), tak medzi hlavné produkty spoločnosti patria telefóny Nothing Phone

Nothing Sound (1): Reproduktor s originálnym dizajnom Zdroj: Hao Ping Chang
Nothing Sound (1): Reproduktor s originálnym dizajnom

Jedno však spoločnosti Nothing nemožno uprieť. Jej originálne produkty si totiž nepomýlite so žiadnymi inými kvôli ich jedinečnému priehľadnému dizajnu. Ten je doplnený aj o svetelný podpis Glyph, ktorý jedinečnosť produktov tejto mladej značky veľmi dobre dotvára. Dizajn produktov Nothing je inšpiratívny až do takej miery, že už aj ďalší dizajnéri začali navrhovať produkty v duchu spoločnosti Nothing.

U nás v redakcii sme na každú novinku spoločnosti Nothing vždy veľmi zvedaví. Doteraz sa v ponuke značky objavili okrem telefónov aj viaceré modely TWS slúchadiel, čiže nie je vylúčené, že k nim čoskoro pribudne aj prenosný reproduktor s typickým Nothing dizajnom.

Nothing Sound (1): Reproduktor s originálnym dizajnomZdroj: Hao Ping Chang
Nothing Sound (1): Reproduktor s originálnym dizajnom

Aj z tohto dôvodu dizajnér Hao Ping Chang vytvoril sériu obrázkov reproduktora, ktorý svojím dizajnom zapadne k už vydaným produktom značky. Tento koncept prenosného reproduktora je pomenovaný Nothing Sound (1), čo nakoniec môže byť aj oficiálny názov prenosného reproduktora, keď sa ho spoločnosť rozhodne vydať.

Základnými prednosťami tohto reproduktora sú prenosnosť a jednoduchosť používania. Zároveň aj osvieži trh s prenosnými reproduktormi. Ide o akúsi kombináciu obrysových a geometrických tvarov, ktoré prinášajú do života veľmi estetickú formu. Reproduktor Nothing Sound si však zachováva jednoduchosť bez toho, aby stratil eleganciu.

Nothing Sound (1): Reproduktor s originálnym dizajnomZdroj: Hao Ping Chang
Nothing Sound (1): Reproduktor s originálnym dizajnom

Zaujímavým prvkom výbavy by mohol byť otočný ovládač v hornej časti reproduktora. Ten umožňuje intuitívnu interakciu s gadgetom, ako je nastavenie hlasitosti, zapnutie/vypnutie a pripojenie Bluetooth. Používateľský zážitok umocňujú LED diódy rozhrania Glyph, ktoré sú naprogramované tak, aby dynamicky reagovali na rytmus hudby. V prípade potreby ich možno deaktivovať.

Hoci v tomto prípade ide o fikciu, tak samotný dizajn reproduktora by už teraz veľmi dobre zapadol do ponuky spoločnosti Nothing. Ktovie, možno návrh dizajnéra Hao Ping Changa bude nakoniec vybraný ako predloha pre konečný produkt reproduktora Nothing Sound (1). 

Zdroj: YankoDesign

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.