Národná diaľničná spoločnosť (NDS) doteraz prevádzkovala aplikáciu Pomoc na diaľnici. Jej hlavnou úlohou je privolať diaľničnú patrolu ale súčasná prevádzka na diaľnici si už vyžaduje viac funkcií.

Preto aj prichádza aplikácia ViaRest určená pre svet služieb Google Play a iOS. V tejto aplikácii nájdete napr. vybavenia jednotlivých odpočívadiel na diaľnici, zároveň vás táto aplikácia upozorní na možné problémy, ktoré sa vyskytnú na diaľnici.

Špeciálne je táto aplikácia zameraná na kamionistov, ktorí na diaľnici trávia veľa času. Podľa pravidiel platiacich na prevádzku týchto vozidiel musia mať kamionisti predpísané prestávky. Aplikácia im umožní zistiť, na akom odpočívadle môžu svoje vozidlo odstaviť a začať odpočinok. To znamená, že nebudú riešiť parkovanie na nebezpečných miestach. Aplikácia ponúkne kompletný prehľad o okolitých čerpacích staniciach aj s ohľadom na konkrétnu pohonnú látku. Pokiaľ máte elektromobil, môžete si v nej vyfiltrovať stanice, kde si môžete svoje auto nabiť. A pribudnú ďalšie funkcie.

 S vývojom aplikácie bezodplatne pomohli študenti z Digital league. O všetkom sa podrobne dozviete z nášho podcastu.

Zdroje: NDS

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.