Služba zaviedla novú funkciu, ktorá uľahčuje opakované sledovanie videí. 

Je to obzvlášť užitočné pri hudbe a iných zvukoch, ktoré vám môžu pomôcť sústrediť sa, maskovať šum v pozadí a lepšie spať. YouTube už dávnejšie umožňoval opakovať videá, ale táto možnosť bola tak dobre skrytá, že používatelia na dosiahnutie toho istého cieľa často používajú rozšírenia a aplikácie prehliadača tretích strán.

Usporiadanie funkcií je doplnené o prehľadné ikony

Ak na počítači používate službu YouTube, možnosť opakovania je viditeľná po kliknutí pravým tlačidlom myši, čím sa v prehrávači otvorí kontextová ponuka spolu s položkami „Kopírovať webovú adresu videa“, „Kopírovať informácie ladenia“ a „Štatistiky pre náročných“. Väčšina z týchto možností je dosť úzko zameraná a zaujíma sa o ne iba málo používateľov, takže vývojári sa rozhodli tieto funkcie ešte viac sprístupniť.

Teraz je možnosť „Slučka“ v ponuke ako prvá a každý nástroj v zozname je doplnený minimalistickou ikonou, ktorá zobrazuje zameranie funkcie. Jednoducho kliknite pravým tlačidlom myši na video, vyberte napríklad „Slučku“ a prehrávanie sa bude opakovať.

Ak používate mobilné zariadenie, opakovanie YouTube videí nie je také jednoduché, existuje však niekoľko riešení.

Na mobilných zariadeniach je dostupnosť funkcie trochu náročnejšie. Jednou z možností je navštíviť YouTube vo webovom prehliadači, pomocou ponuky požiadať o webovú stránku pre stolné počítače a potom postupujte podľa pokynov vyššie (namiesto kliknutia pravým tlačidlom myši držte prst na prehrávači).

Video môžete tiež zopakovať pridaním do zoznamu skladieb. Proces je pomerne zdĺhavý, takže veríme, že aplikácia bude čoskoro nasledovať príklad stolného prehrávača s jednoduchým spôsobom opakovania.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Spotify konečne umožňuje upraviť používateľský profil aj cez mobilnú aplikáciu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.