Zdieľanie fotiek už nestačí. Pomocou aplikácie Periscope môžete zdieľať svoj život v reálnom čase.

Aktuálnym hitom sociálnych sietí sú služby, pomocou ktorých môžete jednoduchým spôsobom zdieľať dianie okolo vás. Spustíte aplikáciu, zapnete vysielanie a váš telefón sa premení na kameru. Využiť môžete prednú aj zadnú kameru a náhodným divákom z celého sveta ukazovať svoje okolie, prepnúť zobrazenie na selfie záber a všetko komentovať.

Zdá sa vám to šialené? Taký je dnešný trend. S nástupom vysokorýchlostného mobilného internetu bude využívanie videa rásť a jednou z platforiem, ktoré budú z nových možností profitovať, budú aj živé prenosy. Aplikácia Periscope s týmto konceptom žne úspechy už dnes a darí sa aj konkurencii – službe Meerkat.

Periscope je po dlhšom čakaní dostupný aj pre systém Android. Aplikáciu si stiahnete, prihlásite sa pomocou služby Twitter a môžete sledovať videá vašich známych alebo tie, ktoré služba odporučí. My sme počas testovania pozerali vysielanie jednej ženy, ktorá pri príležitosti vydania Androidovej verzie hrala doma na gitare a svoj súkromný koncert zdieľala so svetom. Takisto sme si pozreli prechádzku muža po New Yorku.

Samozrejmosťou je možnosť spustenia vlastného živého prenosu. Stačí zvoliť nastavenie súkromia a vysielate. Po skočení môžete video uložiť a sprístupniť pre ostatných používateľov „cez archív„.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit