Na tieto nastavenia sme čakali niekoľko mesiacov.

Obľúbený alternatívny spúšťač pre Android prichádza s novými možnosťami nastavenia Nočného režimu. Doteraz bolo možné tento režim aktivovať iba v jednom zobrazení a to v nie príliš vkusnej šedočiernej farbe. Nočný režim je súčasťou Nova Launcheru pomerne dlho a aj v systéme Android sa teší čoraz väčšej popularite.

Zapracovania Nočného režimu do celého systému sa dočkáme až s príchodom Androidu Q, takže dovtedy sa budeme musieť spoliehať na výrobcov smartfónov a vývojárov aplikácií, aby nám priniesli do smartfónov čo najtmavšie používateľské prostredie.

Nova Launcher zavádza novou aktualizáciou nenápadnú a na prvý pohľad skrytú možnosť priamo v stabilnej verzii aplikácie. Aktualizácia v6.1.11 prináša drobné kozmetické vylepšenie Nočného režimu. Odteraz, okrem voľby svetlého alebo tmavého režimu, je dostupná možnosť si zvoliť aj preferovaný odtieň tmavého režimu v troch stupňoch. Prvá možnosť je tá pôvodná – šedočierna, druhá možnosť je o niečo tmavšia a tretia konečne prináša do prostredia Nova Launcheru skutočne čiernu farbu, čo na Amoled paneloch vyzerá naozaj veľmi dobre.

Tri nové možnosti tmavej témy v Nova Launcher

Keďže Nova Launcher má mimoriadne prispôsobiteľné prostredie, výberom novej farby získate čierne prostredie iba v menu, pretože ostatné prvky sú nastaviteľné samostatne. V najnovšej verzii launchera ale aj tie nastavíte na vami požadovanú farbu, aby všetko ladilo presne podľa vašich predstáv.

Pokiaľ ste neaktualizovali svoj Nova Launcher, alebo ste nepostrehli túto zmenu, určite to napravte a nové nastavenia vyskúšajte. Používaním tmavého režimu ušetríte aj nejaké to percento batérie.

App Store

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Nova Launcher do každého (môjho) smartfónu s Androidom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.