Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Logitech G, značka spoločnosti Logitech, predstavila mechanickú hernú klávesnicu s úplným názvom Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard.

Bola navrhnutá v spolupráci so špičkovými športovcami z oblasti eSports a jedná sa o vysoko výkonnú mechanickú hernú klávesnicu bez numerického bloku, ktorá je účelovo skonštruovaná pre profesionálne súboje. Klávesnica Logitech G Pro je vybavená mechanickými spínačmi Romer-G vyvinutými exkluzívne spoločnosťou Logitech. Spínače ponúkajú o 25 percent rýchlejšie zopnutie, než štandardné mechanické klávesnice a pritom ich konštrukcia zaisťuje tichý chod. Klávesnica má odnímateľný káblový systém, vďaka čomu sa ľahšie prenáša. Navyše má prispôsobiteľné RGB podsvietenie a vlastnú vstavanú pamäť.

„Profesionáli eSports sú extrémne vyberaví a nároční – a to my milujeme,“ povedal Ujesh Desai, viceprezident a generálny riaditeľ divízie herných zariadení Logitech G. „Umožňujeme im pristupovať k našim návrhom už vo fáze prototypov a tak sa často stane, že ich ihneď spripomienkujú. Výsledkom je aj herná klávesnica Pro Gaming Keyboard s ultra rýchlymi tlačidlami, odolnou konštrukciou a prevedením bez numerického bloku, ktorá sa dá ľahko prenášať. Pokiaľ to s hraním myslíte vážne a chcete vyhrávať, je toto klávesnica pre vás.“

„Je to skvelá klávesnica, pretože je malá, odolná a bez numerickej časti. Vďaka tomu môžem mať na stole viac miesta,“ povedal Jake “Stewie2K” Yip z teamu C9. „Spínače Romer-G sú skvelé a tiché, a navyše sa na nich super pohodlne píše.“

Mechanické spínače Romer-G

Mechanické spínače Romer-G, ktoré exkluzívne vyvinula spoločnosť Logitech, sú účelovo vytvorené pre profesionálny výkon, odozvu a odolnosť, pričom ponúkajú precíznosť a rýchlosť. Spínače Romer-G majú nízky zdvih pre zopnutie 1,5 mm a zaregistrujú tak stlačenie tlačidla až o 25 rýchlejšie než štandardné mechanické spínače – sú celkovo dizajnované pre výkon.

Kompaktné a odolné prevedenie

Mechanická herná klávesnica Logitech G Pro má kompaktný dizajn bez numerického bloku, čo umožňuje ľahšie s ňou cestovať na turnaje. Uvoľní sa aj miesto na stole pre pohyb s menej citlivou myšou. Klávesnica je vystužená oceľovou zadnou doskou, ktorá prispieva k lepšej stabilite a pevnosti pri hre.

Oddeliteľný káblový systém

Pripojenie cez konektor Micro-USB zaručuje, že sa vám kábel nezlomí v mieste napojenia do klávesnice, keď sa „melie“ v batohu pri cestách z turnaja na turnaj. Trojbodový dizajn uchytenia poskytuje oporu pre spoľahlivé dátové pripojenie.

Užívateľsky nastaviteľné RGB podsvietenie

Pomocou obslužnej aplikácie Logitech Gaming Software (LGS) si hráči môžu vybrať a prispôsobiť farbu podsvietenia každej jednotlivej klávesy. Vyberať možno z 16,8 milióna farebných odtieňov a farebné profily sa dajú uložiť do vstavanej pamäte klávesnice, aby ste ich pri hraní na súťaži mali ihneď poruke.

Cena a dostupnosť

Očakáva sa, že mechanická herná klávesnica Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard bude k dispozícii na Slovensku na Alza.sk koncom marca 2017 za odporúčanú maloobchodnú cenu 149€.