V Bratislave bola otvorená nová reštaurácia DOCK7. Nachádza sa na brehu Dunaja, v komplexe EUROVEA. Konkrétne je to historická budova, kde sídli aj Ministerstvo cestovného ruchu a športu.

Priestor na uskladnenie pivaZdroj: TOUCHIT.sk
Priestor na uskladnenie piva

Reštaurácia DOCK7 poteší milovníkov mäsa špecialitami z vlastnej udiarne a grilu. Každý kúsok mäsa najskôr 24 hodín odpočíva v marináde, potom sa 4 – 5 hodín údi na bukovom alebo dubovom dreve a nakoniec sa pomaly pečie 13 –15 hodín pre dokonalú chuť a šťavnatosť.

Tatársky biftek s netradičnou chuťou podávaný ako predjedlo. Cena 17 eurZdroj: TOUCHIT.sk
Tatársky biftek s netradičnou chuťou podávaný ako predjedlo. Cena 17 eur

Popri šťavnatých mäsových špecialitách si môžete vychutnať aj cestoviny z vlastnej výroby, lahodné šaláty a iné rozmanité jedlá. Nezabudlo sa ani na najmenších hostí, pre ktorých sú pripravené obľúbené detské pochúťky.

Pult na výdaj jedla Zdroj: TOUCHIT.sk
Pult na výdaj jedla

A čo k skvelému jedlu? Predsa remeselné pivá. Ani jedno z nich nie je filtrované ani pasterizované, vďaka čomu si zachováva svoju prirodzenú chuť a arómu. Pivo dozrieva v kužeľovitých tankoch, kde sa nečistoty a kvasnice prirodzene usádzajú na dne a následne ich aj s časťou piva vypustia. Prísne tu dodržiavajú dobu ležania, preto ležiaky odpočívajú v tankoch 8 týždňov a vrchne kvasené pivá 6 týždňov.

Ochutnávka remeselných pívZdroj: TOUCHIT.sk
Ochutnávka remeselných pív

V ponuke sú tradičné české ležiaky, tmavé pivá aj aromatickejšie pivné štýly typu ALE, či pivo kolínskeho štýlu ONKEL HANS 11°. Nezáleží na tom, či ste skúsený pivný nadšenec alebo len objavujete svet remeselných pív – tu si určite vyberiete.

Vo vnútri reštaurácie DOCK7 je dostatok miestaZdroj: TOUCHIT.sk
Vo vnútri reštaurácie DOCK7 je dostatok miesta

Výrobu piva v DOCK7 má na starosti česko-slovenská dvojica – riaditeľ pivovaru a hlavný sládok Tomáš Holec spolu s druhým hlavným sládkom Máriom Martinovičom. Spojením tradičných pivovarníckych metód a moderných technológií varia pivo, ktoré si zamilujete.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Máte pripomienku alebo otázku k článku? Napíšte nám na redakcia@touchit.sk alebo priamo autorovi článku. Ďakujeme.