V Bratislave bola otvorená nová reštaurácia DOCK7. Nachádza sa na brehu Dunaja, v komplexe EUROVEA. Konkrétne je to historická budova, kde sídli aj Ministerstvo cestovného ruchu a športu.

Reštaurácia DOCK7 poteší milovníkov mäsa špecialitami z vlastnej udiarne a grilu. Každý kúsok mäsa najskôr 24 hodín odpočíva v marináde, potom sa 4 – 5 hodín údi na bukovom alebo dubovom dreve a nakoniec sa pomaly pečie 13 –15 hodín pre dokonalú chuť a šťavnatosť.

Popri šťavnatých mäsových špecialitách si môžete vychutnať aj cestoviny z vlastnej výroby, lahodné šaláty a iné rozmanité jedlá. Nezabudlo sa ani na najmenších hostí, pre ktorých sú pripravené obľúbené detské pochúťky.

A čo k skvelému jedlu? Predsa remeselné pivá. Ani jedno z nich nie je filtrované ani pasterizované, vďaka čomu si zachováva svoju prirodzenú chuť a arómu. Pivo dozrieva v kužeľovitých tankoch, kde sa nečistoty a kvasnice prirodzene usádzajú na dne a následne ich aj s časťou piva vypustia. Prísne tu dodržiavajú dobu ležania, preto ležiaky odpočívajú v tankoch 8 týždňov a vrchne kvasené pivá 6 týždňov.

V ponuke sú tradičné české ležiaky, tmavé pivá aj aromatickejšie pivné štýly typu ALE, či pivo kolínskeho štýlu ONKEL HANS 11°. Nezáleží na tom, či ste skúsený pivný nadšenec alebo len objavujete svet remeselných pív – tu si určite vyberiete.

Výrobu piva v DOCK7 má na starosti česko-slovenská dvojica – riaditeľ pivovaru a hlavný sládok Tomáš Holec spolu s druhým hlavným sládkom Máriom Martinovičom. Spojením tradičných pivovarníckych metód a moderných technológií varia pivo, ktoré si zamilujete.
Zdroje: vlastné
Prečítajte si tiež