Ponúkne oveľa vyšší výkon.

Spoločnosť Google sa s uvedením svojho prvého skladacieho telefónu vôbec neponáhľala. Predstavila ho iba minulý rok na jar, teda v čase, keď Samsung sa pripravoval už na uvedenie Galaxy Z Fold5. Po viacerých komplikáciách si však k tomuto kroku vyhradila priestor počas konferencie I/O, na ktorej bolo predstavených aj množstvo softvérových noviniek. V aktuálnej ponuke spoločnosti sa na jej vrchole nachádza Pixel 8 Pro, ktorý má vo svojej výbave to najlepšie, čo Google vie do svojich telefónov dostať.

Iba pred pár dňami sa začali objavovať prvé informácie o pripravovanom Pixel 9 / 9 Pro, avšak ani nástupca skladacieho Pixel Fold nechce zostať v úzadí. Prvé správy z portálu GSMArena naznačujú, že Pixel Fold 2 nedostane do svojej výbavy čipovú sadu Tensor G3, ktorá sa nachádza v sérii Pixel 8. Toto rozhodnutie je na druhej strane aj celkom logické, pretože G3 bude v čase plánovaného uvedenia skladacieho Pixelu už mierne starý. Očakáva sa totiž, že Pixel Fold 2 bude na trh uvedený niekedy v októbri.

Google Pixel FoldZdroj: Google
Google Pixel Fold

Práve toto je dôvod, prečo sa v súvislosti s Pixel Fold 2 začína spomínať čipová sada Tensor G4, ktorá bude podstatne výkonnejšia ako aktuálna verzia G3, alebo nebodaj verzia G2 z pôvodného Pixel Fold. Okrem toho, čipová sada Google Tensor G4 sa objaví aj v spomínanej sérii Pixel 9, ktorá bude na trh uvedená pred skladacím Pixel Fold 2.

Na druhej strane je tu aj ďalší dôvod, ktorý aj v prípade Pixel Fold hovorí v prospech Tensor G4. Google si v žiadnom prípade nemôže dovoliť zaváhať v segmente skladacích zariadení, ktoré sú pre výrobcov smartfónov čoraz dôležitejšie. Aj preto Google potrebuje do Pixel Fold 2 dostať čipovú sadu, ktorá bude konkurovať šialene výkonným čipsetom od Qualcommu (Snapdragon 8 Gen 4) alebo MediaTeku (Dimensity 9400).

Google Pixel FoldZdroj: Google
Google Pixel Fold

Hoci pôvodný Pixel Fold bol predstavený minulý rok na konferencii Google I/O, ktorá sa koná v máji, tak zdá sa, že tento rok tomu tak nebude. Už teraz sa hovorí, že Google ďalší Pixel Fold predstaví až na jeseň. Niektoré fámy zároveň naznačujú, že Google testuje Pixel Fold 2 so 16 GB RAM a úložiskom UFS 4.0, čo je viac, než kedy mal ktorýkoľvek Pixel. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.