Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Multifunkčné lifestylové kombi so zväčšenou svetlou výškou a pohonom všetkých kolies. Obklady karosérie v robustnom dizajne offroad a 18-palcové disky z ľahkej zliatiny. Nový metalizovaný lak Tangerine-Orange vyhradený exkluzívne pre SUPERB SCOUT.

ŠKODA po prvý raz ponúka svoju vlajkovú loď v robustnej verzii SCOUT. Nový model SUPERB SCOUT perfektným spôsobom kombinuje elegantný dizajn a spôsobilosť pre jazdu v teréne do multifunkčného a robustného lifestylového vozidla. SUPERB SCOUT sa bude vyrábať výlučne ako kombi s pohonom všetkých kolies a jeho sériové vybavenie obsahuje obklady lemov blatníkov, 18-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny Braga, podvozok na zlé cesty so zväčšenou svetlou výškou o 15 milimetrov, ako aj špeciálne dizajnové prvky SCOUT v interiéri.  Exkluzívne pre tento model je vyhradený nový metalizovaný odtieň laku karosérie Tangerine-Orange.

Modelom ŠKODA SUPERB SCOUT česká značka rozširuje svoju ponuku robustných automobilov, schopných jazdy v teréne, o vlajkovú loď. Pri nezmenenej dĺžke a šírke karosérie kombinuje veľkorysé priestorové pomery elegantného kombi ŠKODA SUPERB COMBI so schopnosťami a imidžom dobrodruha. Vďaka sériovému podvozku na zlé cesty s ochrannými štítmi motora a podlahy, o 15 milimetrov zväčšenou svetlou výškou, ako aj pohonom všetkých kolies sa SUPERB SCOUT môže bezpečne pohybovať aj mimo spevnených ciest. Jazdu v teréne podporuje osobitný režim Offroad v systéme nastavovania jazdného profilu Driving Mode Select. Podvozok s adaptívnou reguláciou tlmičov DCC je k dispozícii na želanie.

Dva výkonné a efektívne motory

ŠKODA SUPERB SCOUT sa bude predávať výlučne s najvýkonnejším naftovým a benzínovým motorom v tomto modelovom rade. Dieselový motor 2.0 TDI dosahuje maximálny výkon 140 kW (190 k) a svoj maximálny krútiaci moment 400 Nm prenáša prostredníctvom 7‑stupňovej dvojspojkovej prevodovky DSG na všetky štyri kolesá. Motor 2.0 TDI je vybavený katalyzátorom SCR so vstrekovaním AdBlue a filtrom pevných častíc, vďaka čomu spĺňa emisnú normu Euro 6d‑TEMP.

Benzínový motor 2.0 TSI dosahuje maximálny výkon 200 kW (272 k) a maximálny krútiaci moment 350 Nm. Aj tento motor sa sériovo kombinuje so 7-stupňovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies. S filtrom pevných častíc benzínového motora spĺňa aj tento motor emisnú normu Euro 6d‑TEMP. Obidva motory modelu ŠKODA SUPERB SCOUT sú vybavené systémom Štart‑Stop a rekuperáciou energie pri brzdení na zvýšenie účinnosti.

Robustné obklady karosérie, prvky s hliníkovým vzhľadom a chrómované aplikácie

Celkom v štýle známych modelov SCOUT značky ŠKODA nastupuje aj nový SUPERB SCOUT s markantným vzhľadom offroad. Zväčšená maska ŠKODA s novým dizajnom siaha – rovnako ako pri ostatných verziách modernizovaného radu SUPERB – nižšie do predného nárazníka a rovnako ako pri verzii SPORTLINE, má dvojité čierne rebrá, no s chrómovaným rámikom. Oproti iným členom rodiny SUPERB má SCOUT robustné nárazníky so špecifickým dizajnom vpredu i vzadu, doplnené nájazdovými štítmi v hliníkovom vyhotovení. Okrem toho robustné plastové obklady chránia lemy blatníkov, prahy karosérie a spodnú časť dverí. Ušľachtilé akcenty karosérii dodávajú chrómované pozdĺžne lišty strešného nosiča a rámy bočných okien, kryty vonkajších spätných zrkadiel majú hliníkové vyhotovenie. Na predných blatníkoch sú špeciálne plakety s logom SCOUT.

Nový SUPERB SCOUT jazdí sériovo na 18-palcových diskoch z ľahkej zliatiny Braga, ktoré môžu mať na želanie dvojfarebnú povrchovú úpravu. Na želanie výrobca montuje nové dvojfarebné disky z ľahkej zliatiny Manaslu formátu 19 palcov. Exkluzívne pre model ŠKODA SUPERB SCOUT je vyhradený nový metalizovaný lak karosérie Tangerine-Orange (na želanie). S voliteľným sklopným ťažným zariadením pre povolenú hmotnosť prívesu 2.200 kilogramov sa SUPERB SCOUT vynikajúco hodí ako ťažné vozidlo.

Obklady so vzhľadom dreva a špecifické sedadlá SCOUT v kabíne

V interiéri ŠKODA SUPERB SCOUT privíta svoju posádku špeciálnymi dekoračnými lištami s imitáciou dreva, ktoré nesú logo SCOUT, rovnako ako operadlá predných sedadiel. Sedadlá sú potiahnuté špecifickou látkou SCOUT s kontrastnými stehmi. Vyhrievanie predných a zadných sedadiel je súčasťou sériovej výbavy. Centrálny displej je doplnený osobitným zobrazením offroad, pri nastúpení privíta vodiča špeciálnym logom na obrazovke.

Vysoký komfort pasažierov v zadnej časti kabíny, ktorí profitujú z veľkorysého priestoru na nohy, je možné ďalej zvýšiť rozličnými prvkami Simply Clever, typickými pre značku ŠKODA. Napríklad sedadlo spolujazdca vpredu sa na želanie dá nastavovať zozadu a voliteľný komplet na spanie zahŕňa pohodlné zväčšené opierky hlavy a deku na zakrytie. Rovnako, ako všetky verzie COMBI modelového radu SUPERB, má aj SCOUT jeden z najväčších batožinových priestorov vo svojej triede s objemom od 660 do 1.950 litrov. Dvere batožinového priestoru sú  vybavené elektrickým ovládaním a dajú sa pomocou funkcie Virtual Pedal otvoriť pohybom nohy pod zadným nárazníkom.

2006: Na scénu vstúpil prvý model SCOUT značky ŠKODA

Robustné modely SCOUT s imidžom offroad majú u značky ŠKODA už dlhšiu tradíciu. Pred 13 rokmi výrobca po prvý raz predstavil druhú generáciu modelu  ŠKODA OCTAVIA v robustnom štýle offroad. Lifestylovo orientované kombi si okamžite získalo širokú obec fanúšikov. V nasledujúcej tretej generácii radu OCTAVIA obľuba kombi sériovo vybaveného pohonom všetkých kolies pokračovala naďalej. Modelmi KODIAQ (2017) a KAROQ (2018) český automobilový výrobca s úspechom rozšíril svoju koncepciu SCOUT aj na svoje automobily kategórie SUV.

*Všetky údaje o spotrebe energie a jazdných výkonoch sú predbežné.

Značky: