Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Smart hodinky sú už dávno omnoho viac ako len digitálne ukazovatele času a prístroje na počítanie krokov.

Neoddeliteľnou súčasťou dnešných špičkových inteligentných hodiniek je najmä spoľahlivé sledovanie zdravotných hodnôt. To však nie je všetko. Okrem analýz zdravotného stavu alebo športových aktivít majú najnovšie hodinky Huawei výnimočnú funkciu – dokážu zachrániť život. Špeciálna funkcia je schopná detekovať pád a na základe údajov o životných funkciách privolať pomoc.

Všetky zdravotné údaje pod kontrolou

Nepretržité a dôkladné sledovanie zdravia je trendom, ktorý so sebou priniesol rozmach nositeľných zariadení, predovšetkým smart hodiniek. Funkcie zamerané na monitorovanie zdravia boli pri vývoji nositeľnej elektroniky Huawei vždy kľúčovou záležitosťou.

Celodenný kontinuálny monitoring srdcového tepu, úrovne stresu a kvality spánku nedávno doplnila aj automatická detekcia hladiny kyslíka v krvi (SpO2). Tento údaj udáva podiel hemoglobínu nasýteného kyslíkom k celkovému množstvu hemoglobínu v tele a slúži ako zásadný fyziologický parameter pre posúdenie zdravotného stavu jedinca.

Vďaka týmto funkciám vedia hodinky strážiť všetko podstatné, čo sa deje s vaším telom – navyše bez toho, aby ste si to vôbec všimli.

Detekcia pádu a privolanie pomoci

Dlhodobé monitorovanie nielen SpO2, ale aj tepovej frekvencie, kvality spánku alebo úrovne stresu má veľký význam nielen pre športovcov alebo profesionálov. Smart hodinky sú schopné v reálnom čase monitorovať stav zdravia tela užívateľa, ako aj včas varovať pred niektorými rizikami.

Najmä pri vyhodnocovaní zdravotných hodnôt je nutné používať technológie, ktoré zaručia dlhodobé, presné a pravidelné meranie. V prípade smart hodiniek je teda základom, aby tomuto procesu nestála v ceste krátka výdrž batérie a tým pádom aj potreba častého nabíjania.

Nové hodinky radu Huawei Watch 3 zastanú úlohu zdravotného asistenta, ktorý je k dispozícii 24 hodín denne. Okrem novinky v podobe merania teploty pokožky prinášajú zásadnú funkciu – dokážu detekovať pády a následne privolať pomoc – či už prednastavený kontakt, alebo priamo záchrannú službu.

V situáciách, keď chcete uskutočniť tiesňové volanie SOS, stačí stlačiť päťkrát po sebe tlačidlo Dolu, čím spustíte tiesňovú žiadosť o pomoc SOS. Na základe kombinácie senzorov hodinky detekujú zmenu nadmorskej výšky v priebehu krátkeho času. V kombinácii s nepretržitým sledovaním vitálnych funkcií následne vyhodnotia situáciu a v prípade potreby sa spustí požiadavka na núdzovú pomoc automaticky.

Na jedno nabitie vydrží model Pro v režime Ultra až tri týždne, takže sa nemusíte obávať, že by vás v kľúčovej chvíli nechali hodinky v štichu. Okrem toho sa môžu pochváliť pevným a elegantným telom s dizajnom klasických hodiniek.

Prečítajte si aj:

Huawei Watch 3 (Pro): Nová konkurencia pre Apple Watch a Wear OS? (RECENZIA)