Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Oracle predstavila na konferencii Oracle OpenWorld 2016 inovácie služieb poskytovaných v rámci Oracle Cloud Platform.

Zákazníkom poskytujú dôveru potrebnú na to, aby mohli v cloude prevádzkovať aj svoje najkritickejšie aplikácie. Jadrom ponuky PaaS (Platform-as-a-Service, platforma ako služba) je nová služba DbaaS (Database-as-a-Service, databáza ako služba) postavená na najnovšej databáze Oracle 12c Release 2. Táto nová databáza je pritom najprv poskytnutá práve v cloude. Firmy všetkých veľkostí môžu týmto spôsobom využiť najrýchlejšiu a najspoľahlivejšiu databázu na svete v pružnom a cenovo efektívnom cloudovom prostredí.

Databáza Oracle existuje už takmer 40 rokov a dnes s jej pomocou prevádzkuje svoje aplikácie viac než 300 000 zákazníkov. Najnovšia verzia databázy Oracle 12c Release 2 poskytovaná ako DbaaS (v cloude) zaisťuje plnú kompatibilitu aj pre najväčšie databázové úlohy a vývoj databázových aplikácií, a poskytuje tak výhody cloudu so zachovaním všetkých predností prostredia on-premise. Okrem veľkých podnikov môžu toto prostredie s výhodou využiť aj malé a stredné spoločnosti alebo pobočky.

Databáza Oracle 12c Release 2 využíva unikátne vlastností tohto vlajkového produktu spoločnosti Oracle. Poskytuje špičkovú technológiu na zdieľanie zdrojov (multi-tenant) aj spracovanie dát priamo v operačnej pamäti (in-memory). Organizáciám umožňuje reagovať na súčasný aj budúci exponenciálny nárast dát, ponúka bezkonkurenčnú podporu pre databázy veľkostí až stoviek terabajtov a umožňuje rýchle vykonávanie analytických úloh.

Databáza Oracle zvyšuje produktivitu DevOps (vývoja aj prevádzky) a posilňuje zabezpečenie, pretože umožňuje rýchle nasadzovanie aj odstraňovanie (inštalácia aj odinštalácia) nových databáz a jednoduchú pokročilú konfiguráciu. V spojení s integrovanými (engineered) systémami Oracle Exadata je k dispozícii špičkový výkon a unikátna technológia databáz ako zásuvných modulov (pluggable). Toto extrémne výkonné prostredie je navyše k dispozícii aj pre malé a stredné databázy používané v produkčnom prostredí, pri vývoji alebo testovaní. Cena služby Oracle Exadata Cloud Service začína od 175 dolárov za mesiac.

Značky: