Nová verzia Gear VR sa začne predávať v novembri.

Samsung nedávno uviedol na náš trh okuliare virtuálnej reality, ktoré sú určené špeciálne pre telefón Samsung Galaxy S6. Príslušenstvo je v predaji od leta a jeho cena je 249 EUR. Technológiu sme si v redakcii obľúbili. Na mobilnom trhu ide o zatiaľ najlepšie prevedenie virtuálnej reality a to aj napriek tomu, že tento segment je stále „v plienkach„.

Okuliarom Gear VR s prívlastkom Innovator Edition však bola vytýkaná vyššia cena a kompatibilita iba s konkrétnym smartfónom. K dispozícii boli okuliare aj pre Note 4, avšak museli ste si kúpiť špecifický model. Gear VR pre Galaxy S6 nefungovali s verziou pre Note 4 a naopak.

Samsung kritiku vypočul. Spoločnosť oznámila novú verziu okuliarov, ktorá sa začne predávať v novembri a bude podporovať všetky tohtoročné prémiové Galaxy smartfóny. Výrobca takisto znížil cenu na polovicu. Na americkom trhu sa bude Gear VR predávať za 99 dolárov, u nás predpokladáme cenu na úrovni 99 až 129 EUR. To je výborná správa pre všetkých záujemcov.

Nová verzia je z hľadiska dizajnu takmer totožná ako okuliare, ktoré sme testovali v redakcii. Novinkou je upravený trackpad, ktorý je obohatený o smerový kríž pre jednoduchšie ovládanie. Príslušenstvo je takisto o 22% ľahšie (310 gramov).

Video: Naše dojmy z používania okuliarov Gear VR Innovator Edition

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit