Samsung Galaxy S6 a S6 edge sú vybavené aktuálne najvyspelejšími technológiami spoločnosti Samsung. Vďaka výkonnému procesoru a displeju s nadštandardne vysokým rozlíšením 577 ppi sú ako stvorené pre prvotriedne vizuálne zážitky. Sledovanie filmov či hranie hier ešte umocní najnovšie zariadenie pre virtuálnu realitu Samsung Gear VR Innovator Edition s technológiou od Oculus. Slovenskí zákazníci si budú môcť kúpiť tieto špeciálne okuliare určené pre smartfóny Galaxy S6 a S6 edge od polovice júla za 249 € s DPH.

SamsungGearVRWebVyšší výpočtový výkon a kvalita grafiky Samsung Gear VR Innovator Edition zabezpečuje nízku pixelizáciu a široké 96° zorné pole. Sledovanie filmov s vysokým rozlíšením, televíznych relácií, VOD služieb a hranie VR hier tak získava úplne nový rozmer. Pre sledovanie 2D a 3D filmov sú pripravené režimy Kino, Multi obrazovka a Domáce kino. Technológia Pass-Through dokonca aktivuje zadný fotoaparát Galaxy S6 alebo S6 edge pre hybridné zobrazenie okolia i priamo v aplikáciách VR.

Ďalšie nové vylepšenia

Vďaka zmenšeniu veľkosti o 15 % sa Samsung Gear VR Innovator Edition pohodlnejšie nosia. Ergonomicky upravené popruhy súčasne poskytujú lepšie rozloženie váhy zariadenia. Okuliare sú novo vybavené aj systémom proti zahmlievaniu šošoviek. Vnútorný ventilátor zaisťuje dostatočnú cirkuláciu vzduchu, takže nie je potrebné okuliare utierať ani pri dlhšom používaní.

SamsungGearVRWeb-5Medzi ďalšie novinky patrí upozornenie na hovor či správu, aby mohli byť užívatelia aj počas hrania informovaní o tom, čo sa deje v reálnom živote, a microUSB port. K portu je možné pripojiť buď nabíjačku, a Galaxy S6 a S6 edge tak súčasne dobíjať, alebo najrôznejšie pohybové ovládače (gamepad), volant alebo herné zbrane. Spoločne so širokou ponukou multimediálneho obsahu vrátane VR hier, tak môžu používatelia okúsiť virtuálnu realitu skutočne naplno. Optimalizovaný a lokalizovaný obsah virtuálnej reality od špičkových tvorcov je k dispozícii na prevzatie cez Oculus Store (len v anglickom jazyku – rovnako ako menu a ovládanie).

SamsungGearVRWeb-13Technické špecifikácie Samsung Gear VR Innovator Edition:

Gear VRRozmery82.8 x 196.1 x 98.5 mm
SenzoryAkcelerometer, stabilizátor, senzor blízkosti (detekcia pripojenia/odpojenia)
Zorné pole96˚
Latencia zobrazovania< 20 ms
IPD pokrytie54 ~ 70 mm (pevné šošovky)
Ohnisková úpravaPre krátkozrakých aj ďalekozrakých
Fyzické užívateľské rozhranieDotyková plocha, tlačidlo Späť, ovládanie hlasitosti
PríslušenstvoVýmenná tvárová časť, prenosné puzdro, handrička na čistenie
FarbaBiela
PripojeniemicroUSB pripojenie ku Galaxy S6 a S6 edge

Zariadenie Samsung Gear VR Innovator Edition bude na slovenskom trhu dostupné v bielom prevedení od polovice júla 2015 v značkových predajniach Samsung v Bratislave, Nitre a Košiciach  a v internetovom obchode www.andreashop.sk za odporúčanú maloobchodnú cenu 249 s DPH.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.