Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spojiť dva svety, ktoré vyzerajú úplne protichodne — módu a automobily. To je zámerom, ktorý predstavili MINI a kreatívna belgická značka mosaert, ktorá sa mimoriadne zameriava na čo najmenšiu ekologickú stopu a zároveň na eleganciu. Po viacerých týždňoch príprav sa značky MINI a mosaert rozhodli predstaviť svoj projekt: MINI Cooper SE mosaert Edition.

Na cesty sa dostáva spoločné trvalo udržateľné dielo výrobcu automobilov a módnej značky mosaert. V rámci tohto partnerstva sa podarilo spojiť viacero spoločných prvkov. Výsledkom je plne elektrické vozidlo MINI Cooper SE, ktoré dostalo vlastnú nenapodobiteľnú dušu a ukazuje bezmedzné možnosti individuálnych úprav. „Keď sa s nami spojila automobilka MINI, aby sme spolupracovali na dotvorení vozidla, bolo to nečakané, no zároveň očarujúce,” vysvetľuje Coralie Barbier, návrhárka módneho domu. „Je to ikonická značka s bohatým odkazom a predstavenie elektrického modelu sa spája s našim ekologicky zodpovedným a trvalo udržateľným prístupom.”

Trvalá udržateľnosť ako spoločná hodnota

Na automobilovom trhu sa značka MINI od svojho zrodu predstavuje ako úzko spojená s trvalo udržateľným prístupom: vznikla ako reakcia na ropnú krízu (1959), keď priniesla minimalistické rodinné automobily, ktoré naplno dokázali využiť priestor a zredukovať využívanie materiálov a zdrojov. MINI je dôkazom toho, ako sa dá z mála urobiť veľa a predstavenie prvého plne elektrického vozidla v roku 2020 sa nieslo v tomto ekologickom duchu. „Tí, ktorí poznajú značku mosaert, vedia, že sa mimoriadne zameriava na čo najmenšiu ekologickú stopu a zároveň na eleganciu. Sú to vlastnosti, ktorými sa vyznačuje aj značka MINI. Obe strany boli hneď od začiatku projektu na rovnakej vlnovej dĺžke,” odhaľuje pozadie vzniku projektu Joachim Sas, manažér predaja MINI.

Pripravené na jazdenie

Dizajn vozidiel značky MINI je elegantný a zároveň aj nadčasový a vyznačuje sa jednoduchosťou: jednofarebným lakom karosérie a viacerými verziami strechy. Týmito vlastnosťami sa inšpirovala aj značka mosaert. „Edícia v limitovanom množstve predstavuje pre značku MINI jedinečnú príležitosť. Vklad spoločnosti mosaert je veľmi výrazný a dokonale umocňuje dizajn nášho modelu MINI Electric. Ide o najexkluzívnejší model v ponuke,” vysvetľuje Alexandre Cuvelier, produktový manažér MINI.

Značku mosaert zaujal predovšetkým zelený model MINI s bielou strechou pripomínajúcou šesťdesiate roky. Hlavným motívom ich kreácie sa tak celkom prirodzene stalo krížové spojenie farebných vzorov. Tento motív sa prejavuje aj vo voľbe farieb: klasická zelená British  Racing Green a žltá Energic Yellow z loga MINI Electric. „Nechceli sme vytvoriť gýčové a prehnane nápadné vozidlo, ktoré by sa nevedelo zaradiť do každodenného života,” vysvetľuje Luc Van Haver, Požiadavka na možnosť bežného využitia prišla aj zo strany automobilky MINI.

To však nie je všetko. Predstavenie modelu MINI Cooper SE mosaert Edition sprevádza aj kolekcia oblečenia na bežné nosenie prêt-à-porter. V duchu predchádzajúcich kolekcií značky sú jednotlivé kusy oblečenia zamerané unisex, vyrobené v Európe, využívajúce plne recyklované a/alebo prírodné materiály, pričom sú dostupné v obmedzenom množstve. Z grafického hľadiska sa motív krížového spojenia farieb nachádza na vozidle aj na kolekcii oblečenia. Rýchly pohľad na obe kolekcie: spája ich potlač Toile de Jouy, oblak ako jednotiaci prvok značky mosaert a jemné farby.

Model MINI Cooper SE, táto óda na kreativitu, vznikne v 400 kusoch, ktoré sú od 22. apríla dostupné vo Francúzsku, v Belgicku, v Luxemburskom veľkovojvodstve, vo Švajčiarsku, v Lichtenštajnsku a v Monaku. Kolekcia oblečenia pozostáva z 18 unisex modelov, ktoré možno objaviť v online obchode značky mosaert na adrese store.mosaert.com . Cena MINI Cooper SE mosaert Edition bude na uvedených trhoch od 41 800 eur (bez započítania ekologického bonusu).

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.