Výrobca uviedol nové notebooky zo série ProBook a EliteBook.

Notebooky z týchto sérií prinášajú novú generáciu s podporou umelej inteligencie a označené sú ako G11. Podľa toho poznáte, že ide notebooky na rok 2024. K dispozícii sú na platforme Intel aj AMD.

Výrobca označuje svoje zariadenia podľa dlhoročnej zavedenej schémy. Označenia, ktoré sa končia 0, sú postavené na procesoroch Intel a zariadenia, ktorých číselné označenie končí číslicou 5, majú v sebe procesor AMD.

Uvedené novinky v skratke:

  • HP ProBook 460 G11
  • HP EliteBook 660 G11
  • HP EliteBook 860 G11
  • HP EliteBook 1040 G11

Notebooky HP Elite 1000 Series G11: tento rad ponúka výkonné firemné počítače s umelou inteligenciou. Sú navrhnuté tak, aby vydržali pracovať na batériu až 21 hodín. Kombinácia AI prináša nielen vysoký výkon v špecifických výpočtových oblastiach ale aj nižšiu spotrebu elektrickej energie.

To vďaka novej platforme procesorov s neurálnou jednotkou, ktorá prevezme AI výpočty a umožní pracovať energeticky efektívnejšie. HP Smart Sense riadi výkon počítača tak, aby mohol pracovať tichšie. Výrobca hovorí až o 40 % stíšení zariadenia.

Notebooky radu HP EliteBook 800 G11: nová séria určená najmä používateľom hľadajúcim čo najvyšší výkon. Notebooky sú vybavené procesormi Intel Core Ultra 5 a 7 alebo procesormi novej generácie AMD Ryzen Pro. Rámik týchto počítačov obsahuje minimálne 75 % PCR plastov.

Notebooky radu HP EliteBook 600 G11: sú určené pre organizácie, ktoré potrebujú maximalizovať výkon a flexibilitu pre vybavenie používateľov v hybridných prostrediach. Sú určené do náročného podnikového prostredia. Aj tu pridal výrobca výrazný ekologický rozmer, rámčeky obsahujú najmenej 30 % a kryty klávesov najmenej 50 % PCR plastu.

Notebooky radu HP ProBook 400 G11: takisto určené na hybridnú prácu. Ponúkajú pracovné postupy s využitím AI a nevyhnutný výkon, ale zároveň aj rozšíriteľné úložisko a pamäť. Rad obsahuje 50 % postindustriálne recyklovaného lisovaného hliníka v šasi.

AI a videokonferencie

Notebooky majú zvukové technológie Poly Studio a Dynamic Voice Leveling, AI Noise Reduction a automatické rámovanie. Sú vhodné pre používateľov, ktorí pracujú z domu alebo na cestách a chcú využiť AI na rozostrenie pozadia, ktoré majú za sebou alebo vylepšenie kvality zvuku v rušnom prostredí.

Ceny a dostupnosť v SR:

  • HP ProBook 460 G11 bude na Slovensku dostupný od júna 2024, za odporúčanú cenu 695 eur
  • HP EliteBook 660 G11 bude na Slovensku dostupný od júna 2024, za odporúčanú cenu 890 eur
  • HP EliteBook 860 G11 bude na Slovensku dostupný od júna 2024, za odporúčanú cenu 1390 eur
  • HP EliteBook 1040 G11 bude na Slovensku dostupný od júna 2024, za odporúčanú cenu 1490 eur

Zdroj: HP, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.