Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prináša ďalšie novinky pre cestujúcich v expresných vlakoch a vlakoch InterCity na linke Košice – Žilina – Bratislava.

Nová jesenná ponuka, rozšírenie sortimentu mobilbarov a špeciálna karta pre 1. triedu sú súčasťou avizovanej modernizácie služieb s cieľom prinášať cestujúcim čo najväčší komfort počas cestovania.

Jesenné menu v reštauračných vozňoch

Železničná spoločnosť v spolupráci s partnerom Wagon Slovakia Košice (WGS) pripravila špeciálnu jesennú ponuku. Na cestujúcich čaká thajská špecialita Udon pad rezance, pripravená podľa tradičného receptu, a lahodná krémová hubová polievka. Tento gastronomický zážitok je dostupný v reštauračných vozňoch vlakov ZSSK, ktoré tak počas cesty poskytujú nielen pohodlie, ale aj skvelé jedlo.

Rozšírená ponuka mobilbarov

Pre ešte väčší komfort dopravca v spolupráci s WGS rozšíril ponuku mobilbarov, ktoré sú teraz doplnené o chutné instantné cestoviny. Cestoviny budú dostupné v prípade, ak mobilbar nahrádza reštauračný vozeň. Celú aktuálnu ponuku menu v reštauračných vozňoch nájdete na webe ZSSK.

Nová ponuková karta pre cestujúcich v 1. triede

Novinka čaká aj pre cestujúcich v 1. triede. Ide o ponukovú kartu, ktorá obsahuje výber z piatich rýchlych jedál. Tie si môžu zákazníci pohodlne objednať priamo u obsluhy so servírovaním na miesto. Pre ešte väčší výber je na karte dostupný aj QR kód, ktorý zobrazí kompletnú ponuku reštauračného vozňa cez mobilné zariadenie.

Predajné automaty vo vlakoch ZSSK

ZSSK v septembri spustila aj nový pilotný projekt, v rámci ktorého sú vo vlakoch na trase Nová Baňa – Banská Bystrica nainštalované automaty na občerstvenie, v ktorých je možná nielen platba hotovosťou, ale aj platobnou kartou. Cieľom pilotného projektu je overiť dopyt po tejto forme občerstvenia a zistiť, ako zavedenie automatov ovplyvní spokojnosť cestujúcich. ZSSK bude počas trvania projektu zhromažďovať spätnú väzbu od cestujúcich prostredníctvom QR kódov umiestnených na automatoch, čo umožní lepšie porozumieť ich preferenciám a potrebám. Po ukončení projektu ZSSK vyhodnotí jeho potenciál pre rozšírenie aj na ďalšie vlakové linky.

Značky: