Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ŠKODA KAMIQ završuje ponuku vozidiel SUV značky ŠKODA.

  • Mestský crossover ŠKODA KAMIQ štartuje na Slovensku s cenou od 14 990 eur
  • Vysoká úroveň bezpečnosti a nové technológie spolu s najväčším displejom v triede

Novou ŠKODA KAMIQ, ktorá práve prichádza na slovenský trh, rozširuje ŠKODA úspešnú ponuku svojich vozidiel na Slovensku. Tretí SUV model v sebe spája klasické prednosti vozidla SUV, akými sú svetlá výška či zvýšená pozícia sedadiel, s agilitou kompaktného vozidla a emocionálnym dizajnom typickým pre značku ŠKODA. Nový model s motorom 1.0 TSI (70 kW) vo výbave ACTIVE je k dispozícii už za 14 990 eur. Svoju oficiálnu slovenskú premiéru absolvuje už na Autosalóne v Nitre, avšak u predajcov bude k dispozícii v priebehu pár dní. Zákazníci si ho budú môcť objednať už tento mesiac.

Nový KAMIQ pokračuje v úspešnom dizajnovom jazyku vozidiel SUV KODIAQ a KAROQ. Dvojdielne predné svetlomety so svetlami pre denné svietenie umiestnenými hore však vytvárajú nový, špecifický dizajnový prvok. Vozidlo ŠKODA KAMIQ, ktorého dĺžka je 4 241 mm, je kompaktnejšie než oba väčšie modely SUV KAROQ a KODIAQ. Vďaka zvýšenej pozícii sedadiel sa tak skvele hodí do džungle moderného veľkomesta. Zároveň, ako je pre značku ŠKODA typické, určuje trend v oblasti ponuky priestoru v segmente mestských SUV.

Svieži vietor v triede mestských SUV

Vďaka zvýšenej svetlej výške, robustným prvkom karosérie a veľkým kolesám s priemerom od 16″ do 18″ pôsobí vozidlo ŠKODA KAMIQ mohutne. Napriek kompaktným vonkajším rozmerom vzbudzuje nové SUV robustný a zároveň športový dojem. Originálny vzhľad vozidla charakterizujú špecifické prvky, napríklad precízny tvar kapoty motora, ktorá vozidlu prepožičiava nezameniteľný vzhľad a zvýrazňuje vlastnú identitu. Ako prvý model značky ŠKODA má delené LED predné svetlomety so svetlom pre denné svietenie umiestneným nad hlavným svetlometom. Vo fullLED variante svetiel je KAMIQ vybavený prednými a zadnými dynamickými smerovými svetlami.

Veľkorysý interiér s vysokou úrovňou ergonómie

KAMIQ je druhý model značky ŠKODA s novým konceptom interiéru. Vyššia pozícia sedadiel, veľkorysá priestrannosť interiéru, pohodlné nastupovanie a vystupovanie z vozidla, dobrý výhľad z vozidla a vysoká úroveň ergonómie sú pre KAMIQ charakteristické. Priestor pre hlavu cestujúcich na zadných sedadlách 1 003 mm, šírka vo výške lakťov 1 425 mm a priestor pred kolenami 73 mm patrí k najlepším hodnotám v triede. Základný objem batožinového priestoru má 400 l. Sklopením zadných sedadiel (delených v pomere 60:40) so stredovou lakťovou opierkou, ktorá je ponúkaná na želanie, ho možno zväčšiť na 1 395 l. Premyslené odkladacie priestory v interiéri ponúkajú ďalších 26 l. O komfort sa starajú Virtuálny Kokpit s 10,25″ displejom, automatická klimatizácia Climatronic a elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča, ktoré sú dodávané na želanie. Na želanie je dostupné aj vyhrievané čelné sklo a vyhrievaný volant. Bezpečnosť zvyšuje bezkľúčový systém KESSY, ktorý vypína vysielaný signál automaticky po 15 minútach nečinnosti.

Päť motorov, ktoré pokrývajú výkonové spektrum od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k)

Tri benzínové motory TSI s objemom 1,0 a 1,5 l a jeden motor 1,6 TDI pokrývajú výkonové spektrum od 70 kW (95 k) do 110 kW (150 k). Motor 1,0 G-TEC s výkonom 66 kW (90 k) je prvý motor s prevádzkou na ekologický zemný plyn (CNG) použitý vo vozidle SUV značky ŠKODA. Motory sú dodávané s päť a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo automatickou sedemstupňovou prevodovkou DSG. Všetky motory spĺňajú emisnú normu Euro 6d TEMP. Novo vyvinutý podvozok vozidla ŠKODA KAMIQ ponúka o 39 mm vyššiu svetlú výšku v porovnaní s vozidlom SCALA. KAMIQ môže byť na želanie vybavený systémom Sport Chassis Control so športovým, o 10 mm nižším podvozkom. Vodič môže prepínať režimy Normal a Sport pomocou voľby jazdného režimu Driving Mode Select.

Široká ponuka nových technológií a množstvo asistentov už v základnej výbave

Cena modelu ŠKODA KAMIQ s motorom 1.0 TSI 70 kW (95 k) s výbavou ACTIVE začína na sume 14 990 eur.  V bohatej štandardnej výbave, ktorá zahŕňa množstvo užitočných asistentov, ako napr. Front Assist, Lane Assist či Easy Light Assist, sa nachádza manuálna klimatizácia s peľovým filtrom, 6,5-palcový infotainment systém SWING, bezkľúčové štartovanie, asistent rozjazdu do kopca, LED hlavné svetlomety, Maxi DOT displej či predĺžená záruka na 5 rokov alebo 100 tisíc kilometrov. S Paketom Active Plus za cenu 199 € navyše nová ŠKODA KAMIQ získa komfortné telefonovanie s Bluetooth, lakťovú opierku JUMBO BOX, 2x USB-C vpredu a 2x USB-C vzadu a tempomat.

Výbavový stupeň AMBITION, ktorý začína od 16 490 eur v kombinácii s motorizáciou 1.0 TSI 70 kW (95 k), prináša okrem hlavných LED svetlometov aj systém bezkľúčového štartovania, komfortné telefonovanie s Bluetooth, JUMBO BOX, 2x USB-C vpredu, dvojzónovú klimatizáciu CLIMATRONIC, tempomat, zadné parkovacie senzory, vyhrievanie predných sedadiel, 16-palcové disky ORION, SmartLink, ďalšie 4 reproduktory či dažďový senzor. S Paketom Ambition Plus za cenu 599 € navyše zákazník získa výbavu v hodnote 1 213 eur, a to alarm, vyhrievaný kožený volant, zadnú parkovaciu kameru, 8-palcový infotaiment BOLERO či ŠKODA SOUND SYSTEM s 10 reproduktormi.

Najvyšší výbavový stupeň STYLE, ktorý je dostupný od 19 730 eur s motorizáciou 1.0 TSI 85 kW (115 k), obsahuje Full LED svetlomety s dynamickými smerovkami vpredu a vzadu, vyhrievaný kožený volant, ambientné osvetlenie interiéru, asistent zmeny jazdného pruhu, infotainment systém BOLERO s 8-palcovým displejom, zadnú parkovaciu kameru a predné parkovacie senzory, 17-palcové disky VOLANS, 10 reproduktorový ŠKODA SOUND SYSTEM, odkladací box na bezdrôtové nabíjanie telefónu či mnoho ďalších doplnkov. S Paketom Style Plus za cenu 849 € v  navyše nový KAMIQ získa adaptívny tempomat, navigačný systém AMUNDSEN s 9,2-palcovým displejom, virtuálny kokpit, a službu Care Connect. So športovým Sport Paket Ambition za cenu 1199 €  získa KAMIQ športové sedadlá, ozdobné kryty pedálov z ušľachtilej ocele a čierne strop, Full LED zadné svetlomety s dynamickými smerovkami, 18-palcové disky VEGA AERO a adaptívny podvozok s voľbou jazdných režimov. Vyšší Sport Paket Style pridáva za cenu 849 € k výbave Style športové sedadlá s kovovými ozdobnými pedálmi a čiernym stropom, 18-palcové čierne disky VEGA AERO a adaptívny podvozok s voľbou jazdných režimov.

Cenník nového modelu KAMIQ je možné nájsť na https://webapps.skoda-auto.sk/Cenniky-a-katalogy/cenniky/Skoda_Kamiq_cennik.pdf. Konfigurátor modelu KAMIQ bude k dispozícii v priebehu najbližších dní. Podrobnejšie informácie o novom modeli ŠKODA KAMIQ poskytnú autorizovaní obchodní partneri značky ŠKODA na Slovensku.

Značky: