Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 8. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Messenger mení podmienky používania. O čo ide?

V rámci legislatívnych povinností, ktoré vyplývajú z rámca DMA a vstupujúceho do platnosti 6. marca tohto roku, sa Facebook rozhodol vykonať jednu zo zmien. Konkrétne ide o oddelenie účtov Facebooku a Messengera. Informačné hlásenie sa zobrazí po otvorení okna aplikácie. V našom prípade to bolo 21. februára 2024.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Prihlasovanie do Google účtu sa mení

Milióny používateľov na Slovensku a na celom svete používajú Google účet každý deň. Niektorí ho využívajú iba na súkromné účely, na prístup k emailom v službe Gmail alebo sledovanie YouTube videí. Pre mnohých je však Google účet aj pracovným nástrojom. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny používateľov patríte vy, obrazovku na prihlasovanie do Googlu poznáte určite veľmi dobre.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Ktoré Samsung smartfóny získajú Android 15 a One UI 7? Pozrite sa na ich zoznam

Android 15 je oficiálne na trhu, teda zatiaľ len v developerskej verzii. Prvé úniky o tejto veľkej aktualizácii však už prichádzajú na svet, nakoľko Google už zverejnil aj oficiálny aktualizačný plán. Ak všetko pôjde podľa neho, už v treťom kvartáli tohto roka by sme sa mohli dočkať prvých aktualizovaných telefónov z radov viacerých výrobcov. Jedným z nich bude aj Samsung, pričom pre ich modely už existuje aj neoficiálny aktualizačný plán.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. WhatsApp mení pravidlá pre odosielanie HD fotografií

Chatovacie aplikácie pri zdieľaní obrázkov v predvolenom nastavení znižujú ich kvalitu, čo je síce vo väčšine prípadov akceptovateľné, ale niekedy fotografiu jednoducho chcete poslať plnom rozlíšení. Posielanie obrázkov v HD kvalite je už pomerne dlho dostupné pre všetkých používateľov systémov iOS a Android aj na Slovensku, čo znamená, že už nejaký čas si môžete zvoliť, či budete fotografiu zdieľať komprimovanú so zníženou kvalitou, alebo vo vysokej kvalite (HD). 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Amazfit Active Edge: Lifestylový T-Rex s jedným nedostatkom (RECENZIA)

Z Amazfitu sa postupne, ale isto, stáva druhý Garmin. Minimálne ja mám taký pocit, keď sa pozriem na počet hodiniek, ktoré majú obe značky vo svojom portfóliu. Hodinky Active Edge prišli na trh koncom októbra 2023 a aj v dobe prípravy tejto recenzie, koncom februára 2024, ich ešte stále možno označiť za najnovšie hodinky v portfóliu značky.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Kľúčová spolupráca čínskych gigantov, ktorej výsledok si snáď overíme aj v redakcii

MHERO, luxusná off-roadová značka a dcérska spoločnosť Dongfeng Motor Corporation, a CATL podpísali trojročnú dohodu o strategickej spolupráci. Podľa dohody, CATL bude primárny partner poskytujúci batérie pre značku MHERO, ktorý bude zabezpečovať plnú podporu pre vývoj a výrobu vozidiel MHERO prostredníctvom svojich s konkurenciou porovnateľných EV batériových produktov a služieb. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: