O nadchádzajúcej novej generácii bezdrôtových „štupľových“ slúchadiel od Sony sa postupne objavujú prvé informácie.

Slúchadlá Sony WF-1000XM3 a WF-1000XM4 neboli práve malé a v porovnaní s konkurenciou šlo rozmerovo o nadštandardne veľké zariadenia. Pri nadchádzajúcej generácii WF-1000XM5 by sa to ale malo zmeniť, ako ukazujú niektoré uniknuté snímky, ktoré priniesol portál Walkman Blog.

Z ďalších zmien vidieť, že puzdro bude mať len po dva nabíjacie piny na jedno slúchadlo namiesto doterajších troch. Zdá sa, že i samotné puzdro bude trochu menšie ako u WF-1000XM4 a rozhodne kompaktnejšie než u WF-1000XM3, pretože to bolo na pomery bezdrôtových slúchadiel skutočne velikánske. Pochopiteľne, puzdro bude možné nabíjať bezdrôtovo.

Sony WF-1000XM5Zdroj: TheWalkmanBlog.com

Slúchadlá sú podľa fotografií vyrobené z čierneho lesklého plastu, čo zvyčajne nevyzerá dobre a ani sa nepoužíva pohodlne, keďže viac hrozí ich vyšmyknutie z rúk pri nasadzovaní. Je ale možné, že ide len o predprodukčnú vzorku a finálna verzia bude mať inú povrchovú úpravu. Ideálne matný plast, ako vidieť na puzdre.

Podľa údajov na puzdre sa zdá, že slúchadlá bude nabíjať o niečo rýchlejšie ako WF-1000XM4. Poslednou viditeľnou zmenou je informačná dióda, ktorá bola presunutá na prednú stranu.

Už pred niekoľkými týždňami sa objavili informácie, že nové slúchadlá, ktoré prichaádzajú zhruba po dvoch rokoch od vydania WF-1000XM4, budú využívať najnovší štandard bluetooth 5.3 a predstavené by mali byť asi v auguste 2023.

Sony WF-1000XM5Zdroj: TheWalkmanBlog.com

Zdroj: TheWalkmanBlog.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.