V novom čísle časopisu TOUCHIT sa vyberieme na výstavu CES do Las Vegas. Je to úžasná výstava, kde okolo vás prúdia nápady, vízie a netradičné produkty. V našej reportáži vám ukážeme to najpodstatnejšie, čo sa tu odohralo.

Keďže máme za sebou viacero testov elektromobilov, môžeme pomerne dobre zhodnotiť ich reálne využitie v slovenských podmienkach. V článku Elektromobilita na Slovensku sa dočítate aj to, ako je to s infraštruktúrou nabíjačiek na Slovensku. Dozviete sa tiež, ako sa vyvíja ovládanie hlasom a kedy sa dočkáme skutočných virtuálnych hlasom ovládaných asistentov.

Ak radi fotíte, môžete na svojich fotkách zarabiť. Neviete ako? V článku Staňte sa prispievateľom do fotobaniek sa dočítate viac a zistíte, koľko by vám takýto chlebíček asi vyniesol peňazí. Poradíme vám s kúpou pevného disku. Otestovali sme aj 11 smartfónov, z ktorých si vyberie naozaj každý. Ak zháňate dobrý pracovný notebook, tiež pre vás máme tipy na kúpu.

Radíme aj v oblasti aplikácií a softvéru. Tentokrát nájdete prehľad najlepších aplikácií do kancelárie a najlepšie programy na prehrávanie videa. Pre tých, ktorí napaľujú disky, prinášame zadarmo úplnú verziu softvéru Ashampoo Burning Studio 2017.
Poradíme s aktualizáciou Microsoft Windows a Office bez použitia internetu, pomôžeme s vyhľadaním šablón pre MS Office a ovládaním počítača na diaľku.

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dovziete v najnovšom čísle TOUCHIT. TOUCHIT je moderný časopis pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné a vyhrať atraktívne ceny>>

Pozrite si kompletný obsah vydania:

 

Predplatiteľská súťaž

Každého predplatiteľa, ktorý si objedná a zaplatí predplatné do 27. 2. 2017 automaticky zaradíme do predplatiteľskej súťaže o hodnotné ceny ako smartfóny, reproduktory, slúchadlá, vybavenie pre inteligentnú domácnosť či ďalšie doplnky. Viac informácií o výhrach nájdete na www.touchIT.sk/sutaz2016

CES 2017 – toto sú horúce novinky

Na výstave CES má naša redakcia zastúpenie už tradične, tentoraz sme boli na výstave osobne dvaja z redakcie a ďalší tím spracovával všetky informácie doma. Bol to už výročný, 50. ročník tejto najväčšej výstavy spotrebnej elektroniky na svete a nebyť tu osobne, znamená prísť o výhľad do budúcnosti. Bola to zároveň výstava CES s najväčším počtom predstavených noviniek počas jej trvania. Naozaj výživná a podnetná prezentácia.

Elektromobilita na Slovensku alebo 1000 km s Hyundai IONIQ Electric

Máme za sebou dlhšie redakčné testy štyroch čisto elektrických automobilov. Chronologicky to boli BMW i3, Tesla 85, model S, Mercedes B25e a najnovšie Hyundai IONIQ Electric. Tieto autá sme testovali v mestskej prevádzke, ale veľmi často aj v medzimestskom nasadení na Slovensku. Máme tak dostatok skúseností na to, aby sme mohli hodnotiť súčasný stav infraštruktúry u nás a vyvodili závery, pre koho elektromobil je vhodný a pre koho ešte nie.

11 telefónov, z ktorých si vyberie každý

Veľký test tohto typu nám dal zabrať a nikde inde na Slovensku nenájdete médium, ktoré by poskytlo takéto rozsiahle testy zariadení. Megatest smarftónov obsahuje modely pre všetky vekové a takpovediac „cenové“ kategórie. Sú tu veľké aj menšie telefóny, s jedným alebo dvomi fotoaparátmi, so Super AMOLED displejom aj IPS, ale máme aj jeden s QWERTY klávesnicou.

Športové a domáce slúchadlá

V tomto teste máme prevažne športové slúchadlá. Od bezdrôtových, cez športové s káblom po väčšie a najrozmernejšie. Všetky sú vhodné na cestovanie. Majú na to konštrukciu a technológiu. Je však prirodzené, že nie každý chce so sebou nosiť veľké slúchadlá. My sme počas niekoľkých týždňov vyskúšali všetky tieto kategórie a máme tu jeden dôležitý poznatok.

Najlepšie aplikácie do kancelárie

Smartfón môže byť užitočným pracovným nástrojom. Stačí mať nainštalované tie správne aplikácie. Poradíme vám pri ich výbere. Hlavnou výhodou smartfónov oproti klasickým telefónom je ich variabilita. Aplikácie dokážu posunúť funkcionalitu hardvéru v inteligentných telefónoch na ďalšiu úroveň a najlepšie je, že vždy záleží iba na samotnom používateľovi, ako bude svoj smartfón používať. Ponúkame zoznam aplikácií, ktoré sa vám môžu v kancelárií hodiť.

TOUCHIT je moderný časopis pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné a vyhrať atraktívne ceny>>