Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ako nájsť spôsob na zlepšenie najproduktívnejšej platformy v odbore farebnej digitálnej tlače ? Odpoveď na túto otázku prináša nový tlačový stroj Xerox iGen® 5, ktorý je obohatený o ďalšiu farbu, ale takisto predlžuje bezporuchovú prevádzku a ponúka viacero rýchlostí tlače.

Podľa štúdie spoločnosti InfoTrends bude celosvetový objem tlače na farebných digitálnych produkčných zariadeniach do roku 2018 naďalej kontinuálne rásť. Zo súčasných 60 miliárd stránok tento počet stúpne až na 87 miliárd. Tento nárast znamená obrovskú príležitosť pre všetky firmy, ktoré sa venujú tlačovým službám, alebo zvažujú rozšírenie svojho podnikania práve o tieto služby.

V súčasnosti už tisíce strojov iGen, ktoré sú v prevádzke, tlačia miliardy kvalitných brožúr, plagátov, fotokníh a reklamných letákov s vysokou pridanou hodnotou, ako pre koncových zákazníkov, tak aj pre samotných tlačiarov. Všetky produkty sú prispôsobované individuálnym potrebám zákazníkov, či už hovoríme o obsahu materiálov, ale aj o ich kvalite, napríklad v kontexte dodržania farebnosti výtlačkov v porovnaní so zadaním. Keďže nastavenie tlače na platforme iGen je veľmi jednoduché, produktivita zariadenia je až o 25% vyššia ako je bežné v tomto segmente. Týmto iGen potvrdzuje svoje postavenie najproduktívnejšieho digitálneho tlačového stroja na trhu a zároveň určuje trend v produkčnej digitálnej tlači.

„V roku 2002 sme zavedením platformy iGen spustili revolúciu v oblasti farebnej digitálnej tlače,“ povedal Andrew Copley, prezident Global Graphic Communications Operations, Xerox Technology. „ Aj naďalej budeme pozorne sledovať zmeny a trendy v tejto oblasti, predvídať ich a reagovať na ne. Platforma iGen je prispôsobená tak, aby vyhovela požiadavkám na vysoké objemy tlače, rôzne typy aplikácií a stále sa zvyšujúcim nárokom na farebnú tlač. Zároveň zaisťuje najvyššiu bezporuchovú dostupnosť zariadenia na trhu vôbec.“

Poskytovatelia tlače si môžu zvoliť tlačový stroj iGen® 5 150 (150 str./min.), iGen® 5 120 (120 str./min.) alebo iGen® 5 90 (90 str./min.) Vďaka použitej architektúre umožňuje prechod na vyššiu rýchlosť tak, aby poskytovateľ tlačových služieb dokázal reagovať na zvýšené nároky svojich zákazníkov aj v budúcnosti.

Voliteľná jednotka s piatou farbou rozširuje možnosti tlače v rámci škály  Pantone farieb alebo aj iných priamych farieb bez toho, aby to akýmkoľvek negatívnym spôsobom ovplyvnilo produktivitu tlače. Oranžová, zelená alebo modrá farba doplňujú dobre známy CMYK a umožňujú presné zobrazenie korporátnych farieb rôznych spoločností.

Ako získať väčší profit z každej stránky vytlačenej prostredníctvom stroja iGen 5?

Vďaka rozmanitým nástrojom pre automatické nastavenia tlače, kontroly jej kvality ale aj samotného nastavenia celého stroja ma zariadenie iGen 5 maximálnu bezporuchovú prevádzku, a tým pádom je dosiahnutie vyššej profitability naozaj jednoduché.

Ďalšie funkcie:

  • Tlačové servery EFI Fiery alebo Xerox FreeFlow® umožňujú automatizáciu a integráciu workflow od objednávky až po dokončenie zákazky.
  • Použitie lesklého, či matného toneru pomáha tlačovému stroju vytvárať jedinečné a pútavé aplikácie.
  • Hárky s veľkosťou  660,4 mm umožňujú tlačiť v rámci  zadania viac úloh a rôznych aplikácií, ako sú brožúry až so 6 lommi , vyklápacie letáky, dosky s manžetami či  reklamné letáky.
  • Zobrazenie v rozlíšení 2 400 x 2 400 dpi, technológia Object Oriented Halftoning pre zmiešanú tlač textu a grafiky, technológia pre správu farieb Xerox Confident Color a Auto Density Control zabezpečujú spoľahlivú a vopred očakávanú kvalitu tlače.
  • Široká škála dokončovacích zariadení, vrátane dokončovacieho riešenia Xerox IntegratedPLUS a inline a offline podávača Dual Mode Sheet Feeder pre spracovanie úloh s rôznymi požiadavkami na dokončovanie.

iGen 5 dopĺňa aktuálnu ponuku v rámci radu iGen – iGen® 150 a iGen4® Diamond Edition – a naďalej rozširuje širokú škálu aplikácií, ktoré je možné tlačiť na špičkových farebných produkčných zariadeniach spoločnosti Xerox.

Dostupnosť

Tlačový stroj iGen 5 150 a tlačový server EFI sú celosvetovo ihneď k dispozícii. Tlačové stroje iGen 5 120 a iGen 5 90 a tlačový server FreeFlow budú k dispozícii od septembra  2015.

 

Značky: