Od predstavenia pôvodného Shield TV ubehlo už niekoľko rokov.

Pôvodný set-top box bol predstavený v roku 2015 a počas dlhého obdobia prišla v roku 2017 aj rozmerovo aktualizovaná verzia. Tentokrát spoločnosť Nvidia mení hardvér aj pod kapotou, na čele s procesorom Tegra X1+, ktorý sľubuje o 25 percent vyšší výkon ako jeho predchodca.

Aj keď čipset Tegra X1 nie je „najmladší„, stále má dodať dostatok výkonu, aspoň keď vezmeme do úvahy požiadavky na multimediálne centrum v obývačke. Nové modely Nvidia Shield TV a Shield TV Pro dokážu toho oveľa viac, ako iba streamovať obľúbené filmy a relácie. Takisto dokážu spustiť cloudové hry, ale aj iné pokročilé herné tituly.

Najzaujímavejšie je, že dve vylepšené zariadenia dokážu nielen prehrávať 4K HDR obsah, ale môžu pomocou umelej inteligencie zvýšiť kvalitu HD videa až do rozlíšenia 4K. Týmto spôsobom je možné si vychutnať ostrejšie a kvalitnejšie video, vylepšené na 4K rozlíšenie v reálnom čase. 

Pôvodný model SHIELD TV

Shield TV a Shield TV Pro prichádzajú s podporou Dolby Vision a Dolby Atmos a kombinujú najlepšie video a audio technológie dostupné za pomerne dostupné  ceny.

Keď sme pri cenách, tak tie sa pri verzii Pro pohybujú na úrovni 219 eur a pri klasickej novinke je cena nastavená na 159 eur. Novinky sú dostupné s novým ovládačom s automatickým podsvietením, vstavaným lokátorom a mikrofónom na hlasové vyhľadávanie pomocou Google Asistenta.

Hlavné rozdiely medzi Nvidia Shield TV a Shield TV Pro sú dva porty USB, ktoré sa nachádzajú iba na spustenie Plex Media Servera a pripojení pevných diskov, spolu so 16 GB úložiska a 3 GB pamäte RAM (klasická verzia 2 / 8 GB). 

Okrem iného, nová Pro verzia je veľmi podobná pôvodnému modelu a pokojne si ju môže dať používateľ na policu k televízoru, zatiaľ čo valcový tvar je na zvážení, kam ho umiestniť.

Zdroj: AndroidPolice, NVIDIA

Prečítajte si aj:

Michal odporúča: nVidia SHIELD, zariadenie, ktoré zmenilo môj „pomalý“ televízor na rýchly

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.