Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon Europe, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavil novú modelovú sériu produktového radu veľkoformátových atramentových tlačiarní imagePROGRAF PRO.

Modely imagePROGRAF PRO-2000 a imagePROGRAF PRO-4000 vznikli s cieľom ponúknuť profesionálnym fotografom a výtvarným umeleckým prostrediam ohromujúcu kvalitu výstupov. Nové tlačiarne imagePROGRAF PRO-4000S a imagePROGRAF PRO-6000S sa môžu pochváliť rýchlou i spoľahlivou tlačou. Ocenia ich poskytovatelia tlačových služieb s veľkým objemom produkcie, ktorí vyžadujú výstupy vo fotografickej kvalite, ako sú plagáty, plátna alebo reklamné tabule.

Vynikajúca obrazová kvalita pre profesionálnych používateľov

Dvanásťfarebné tlačiarne imagePROGRAF PRO-2000 a imagePROGRAF PRO-4000 umožňujú úplne dokonalú reprodukciu čistoty i štruktúry fotografií, ktoré ich autori spravili pomocou fotoaparátov systému Canon EOS. Zásluhou jedinečnej vstupno‑výstupnej technológie značky Canon a funkcie Crystal-fidelity vyzerajú scény na fotografiách presne tak, ako v okamihu ich zaznamenania.

Modely PRO-2000 a PRO-4000 sú k dispozícii v prevedení so šírkou 610 mm (24 palcov) i 1 118 mm (44 palcov) v atraktívnom čiernom designe so zvýraznenou červenou linkou, ktorá upozorňuje na súvislosť s digitálnymi fotoaparátmi Canon EOS. Najnovšie zariadenia využívajú úplne nový pigmentový atrament LUCIA PRO, a naplňujú tak požiadavky i tých najnáročnejších fotografov a grafikov. Tlačiarne navyše využívajú i bezfarebný atrament Chroma Optimiser, ktorý zaisťuje skvelé výsledky pri tlači na lesklý papier.

imagePROGRAF PRO-2000

imagePROGRAF PRO-2000

„V našej spoločnosti veľmi dobre rozumieme tomu, ako veľmi sú jemné detaily a presné podanie farieb pre profesionálnych používateľov dôležité,“ hovorí Jiří Jedlička, produktový manažér pre veľkoformátovú tlač v spoločnosti Canon CZ. „Aj snímky realizované pomocou fotoaparátov strednej triedy môžu mať veľmi vysoké rozlíšenie. Spolu s možnosťami dnešných aplikácií na úpravu fotografií tento fakt vedie k tomu, že používatelia oprávnene vyžadujú veľmi presné a farebne konzistentní výstupy. Výkonná tlačová technológia nových modelov PRO-2000 a PRO-4000 dovoľuje ponúknuť nielen neuveriteľne presnú reprodukciu, ale tiež kompaktné prevedenie, vďaka ktorému sú tieto zariadenia vhodné pre každú kanceláriu, štúdio i oddelenie designu.”

Bezkonkurenčná efektivita pre poskytovateľov tlačových služieb

V dvoch prevedeniach – so šírkou 1 118 mm (44 palcov) a 1 524 mm (60 palcov) – sú k dispozícii i modely PRO-4000S a PRO-6000S. Tieto tlačiarne sa môžu pochváliť ergonomickým kompaktným designom, vďaka ktorému sú ideálne na použitie v prostrediach s požiadavkami na skutočne rýchlu a priestorovo náročnú tlač, od umenia cez reklamu, až po ďalšie tvorivé odvetvia. Vďaka výkonnému systému L-COA PRO, ktorý umožňuje jednoduché spracovanie veľkoobjemových podkladov vo vysokom rozlíšení, zvládajú nové zariadenia tlačiť výstupy v kvalite plagátov dvakrát rýchlejšie, ako súčasné osemfarebné modely imagePROGRAF. Optimálnu produktivitu pre veľmi vyťažené prostredia zaisťujú i rozsiahle možnosti konektivity a Wi-Fi funkcionalita.

imagePROGRAF PRO-4000

imagePROGRAF PRO-4000

„Trend zvyšovania prevádzkovej efektivity a rozširovania možností tlače na vyžiadanie je nepopierateľný, a to bez ohľadu na to, či ide na strane našich zákazníkov o poskytovateľov tlačových služieb, interné tlačové oddelenia v segmente maloobchodných firiem alebo o vzdelávacie zariadenia,“ pokračuje Jiří Jedlička. „Požiadavky pritom súvisia nielen s vysokou obrazovou kvalitou, ale tiež s jednoduchou použiteľnosťou, efektívnou manipuláciou s médiami i s vysokou rýchlosťou a kontinuálnou tlačou pre veľkoobjemovú produkciu. Firmy môžu tieto požiadavky naplniť iba pomocou výkonnej a súčasne spoľahlivej veľkoformátovej tlačiarne. Modely PRO-4000S a PRO-6000S ponúkajú skvelú rýchlosť, presnosť i živé farby. Teda presne tie vlastnosti, vďaka ktorým sú nové tlačiarne ideálne ako pre poskytovateľov tlačových služieb, tak i na interné použitie.“

Nové zariadenia využívajú systém dvoch roliek – táto jedinečná technológia  značky Canon umožňuje nepretržité podávanie papiera i navíjania tlačového výstupu. Nechýba ani podpora priamej tlače z pamäťových zariadení USB, vďaka ktorej je tlač ešte rýchlejšia a jednoduchšia. Možnosti využitia novej modelovej série imagePROGRAF PRO ďalej rozširujú i vysokokapacitné zásobníky atramentu pre rýchlu nepretržitú tlač a nová veľmi presná tlačová hlava so šírkou 33 mm (1,28 palca).

imagePROGRAF PRO-6000

imagePROGRAF PRO-6000

Nové tlačiarne imagePROGRAF Pro budú v Európe v predaji od polovice roku 2016, ale priamo v akcii ich uvidia už návštevníci stánku značky Canon na veľtrhu FESPA Digital 2016 (8. až 11. marca, výstavné plochy F100 až F120).

Značky: