Minulý týždeň sa konala konferencia – Creative New Ideas for Teachers and Students (EDU), kde bolo predstavených viacero softvérových noviniek a nový iPad 2018. Po skončení tejto konferencie sa objavili na Apple online Store nové produkty, resp. ich očakávané farebné prevedenia

Nedávno sme vás informovali o remienkoch pre Apple Watch, ktoré dostali nové farebné, resp. tematické prevedenie – jarná kolekcia. Tieto remienky boli v online store dostupné až po skončení EDU konferencie. Okrem remienkov sú však v ponuke aj iné doplnky v zaujímavých farebných prevedeniach.

iPhone X

Pre iPhone X je dostupné zatváracie kožené puzdro (Leather Folio) vo farbe – Elektrická modrá. Toto puzdro je pekne spracované a nová modrá farba mu skutočne pristane. Cena puzdra je 109 eur. V prípade klasického koženého puzdra je novinkou farba – bledá ružová. V silikónovej variante pribudlo citrónovo žlté prevedenie. Klasické kožené puzdro vás bude stáť – 59 eur. Silikónový variant je o 14 eur lacnejší – 45 eur.

iPhone 7/8 Plus

Nové farby neobišli ani sedmičky a osmičky. Pre iPhone 7/8 Plus je dostupné kožené puzdro v prevedení – jarná žltá. Silikónové varianty sa rozšírili o džínsovú modrú. Tieto farebné prevedenia vychádzajú z tých, ktoré boli predstavené pre remienky Apple Watch. Apple hovorí, že vďaka tomu bude jednoduché zladiť hodinky so smartfónom.

iPad – 10,5“

Pre 10,5“-palcový iPad je novinkou kožené puzdro, resp. návlek na prenášanie, s držiakom pre Apple Pencil vo farbe – Elektrická modrá. V ponuke je aj bledoružový variant, ktorý ocenia najmä dámy. Cena koženého puzdra pre iPad je 149 eur.

Klasické a najpoužívanejšie puzdro pre iPad, Smart Cover, dostalo tiež nové farby. V ponuke je malinovo červená, citrónovo žltá (silikónová verzia), slabo ružováelektrická modrá (kožené). Za silikónový variant zaplatíte – 59 eur, za kožený 85 eur. V rovnakých farbách je dostupné aj samostatné puzdro pre Apple Pencil – 35 eur.

Magic Keyboard, Magic Mouse 2 a Magic Trackpad 2 v prevedení Space Gray

Keď Apple predstavil nový iMac Pro (vrátane periférií), ktorý bol v prevedení Space Gray, tak bolo oznámené, že toto farebné prevedenie bude dostupné iba pre tento najvýkonnejší model. To platilo aj pre príslušenstvo, o ktoré bol v tomto farebnom prevedení najväčší záujem.

Vďaka obrovskému záujmu sa to však zmenilo – Magic Keyboard, Magic Mouse 2 a Magic Trackpad 2 (v prevedení Space Gray) sú od minulého týždňa dostupné aj samostatne. Farebná exkluzivita sa však odrazila na výslednej cene, ktorá je oproti klasickým farebným verziám o niečo vyššia. Magic Keyboard s numerickou klávesnicou – 169 eur (navýšenie o 20 eur). Magic Mouse 2 – 119 eur (navýšenie o 30 eur) a Magic Trackpad 2 – 169 eur (navýšenie o 20 eur).

Zdroj: Apple (uvedené ceny sú z Rakúskeho Apple Store)

Prečítajte si aj:

Apple predstavil cenovo dostupnejší iPad pre študentov s podporou Apple Pencil

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE