Motorola Edge 50 Ultra má byť ultimátnou vlajkovou loďou.

Séria smartfónov Motorola Edge 50 je už na ceste. Už o pár dní sa predstavia nové smartfóny, medzi ktorými bude možné nájsť výkonné zariadenia aj cenovo dostupné modely. Všetky sa pritom budú orientovať na rôzne skupiny ľudí, od mladých, ktorí hľadajú štýlový model, až po milovníkov klasiky. Najnovšie sa tak dozvedáme, že sa Motorola sústredí aj na fanúšikov výkonných telefónov.

V roku 2023 sa na trhu neobjavil nový model od Motoroly z radu Edge a prívlastkom Ultra. Posledné úniky však potvrdzujú, že Motorola Edge 50 Ultra existuje a doplní tak už sľubný rad smartfónov. Ich predstavenie má prebehnúť už 3. apríla na vybraných trhoch, pričom o pár týždňov prídu aj do Európy.

Motorola Edge 50 Ultra je na ceste

Úniky a špekulácie ohľadom série smartfónov Edge 50 od Motoroly len tak cirkulujú internetom. Už sme sa tak stihli dozvedieť prvé informácie týkajúce sa modelov Motorola Edge 50 Pro a tiež Edge 50 Fusion. Najnovšie sa však leakeri sústredili na model Edge 50 Ultra, ktorý bude najlepšie vybaveným telefónom série. Podľa aktuálnych informácií tak tento model ponúkne čipset Snapdragon 8s Gen 3, ktorý bol predstavený len nedávno.

Motorola Edge 50 UltraZdroj: androidheadlines.com
Motorola Edge 50 Ultra

Najlepšie vybavený model série ďalej získa aj tri fotoaparáty, jeden z nich umožní až 5x optický zoom. Aj napriek tomu, že Motorola v poslednej dobe propaguje skôr ploché displeje, Edge 50 Ultra by mohol získať nakoniec zakrivený displej. Dostupnosť telefónu sa očakáva hneď v troch farbách, pričom jedna z nich bude Pantone. Pôjde o farbu tohto roka s názvom peach fuzz, ďalej bude model dostupný v čiernej a vo farbe, ktorá vyzerá ako drevený povrch.

Všetky modely série Motorola Edge 50 využijú najnovšiu verziu operačného systému v podobe Androidu 14 v kombinácii s najnovšou verziou nadstavby Hello UI. Ako sme už uviedli, predstavenie telefónov je za rohom a bližšie informácie sa dozvieme už čoskoro.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.