Tenší, ľahší a dostupný v 4 farbách.

Očakávali sme, že ASUS na Computexe predstaví nový Transformer Book. Hoci o ňom výrobca počas tlačovej konferencie nehovoril, dodatočne ho oznámil.

Zariadenie má predinštalovaný operačný systém Windows 10 (poznáme dátum vydania), hrúbku 8,45 mm a hmotnosť 580 gramov. Je dostupný v štyroch farbách a s 10-palcovým displejom s rozlíšením 1280 × 800. Za zmienku stojí najmä USB port typu C, ktorý sa v poslednej dobe objavuje čoraz častejšie. Jeho výhoda spočíva vo vyššej prenosovej rýchlosti a takisto v tom, že nemusíte riešiť dilemu, ktorou stranou pripojiť kábel k zariadeniu.

Cenu nepoznáme, avšak predpokladáme, že Transformer Book bude podobne lacný / drahý, ako jeho predchodcovia. Cena by sa teda mala pohybovať na úrovni 349 EUR. Dodajme, že ASUS udáva výdrž 14 hodín. Procesor je štvorjadrový Intel Atom Cherry Trail X5 a sekunduje mu operačná pamäť o veľkosti 4 GB RAM.

asus_transformer_2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit