Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, predstavuje novú veľkoformátovú profesionálnu tlačiareň imagePROGRAF PRO-6000.

Tento model vo vyhotovení v šírke 1 524 milimetrov (60 palcov) sa môže pochváliť dvanásťfarebným atramentovým systémom pre fotografickú tlač vo výnimočnej kvalite, tlačou z dvoch roliek aj priestorovo úsporným dizajnom. Novinka uzatvára produktovú radu profesionálnych tlačiarní PRO značky Canon.

Konzistentne vynikajúca kvalita tlače

Vďaka širokému farebnému gamutu zaisťuje imagePROGRAF PRO-6000 maximálnu špičkovú kvalitu fotografických výstupov pri šírke 1 524 milimetrov. Tlačiareň najnovšie využíva úplne nový pigmentový atrament LUCIA PRE, rovnako aj bezfarebný atrament Chroma Optimiser a môže preto ponúknuť vynikajúce farebné stvárnenie, perfektnú reprodukciu čiernej farby, optimalizáciu lesku aj potlačenie efektu bronzovania. Canon imagePROGRAF PRO-6000 je tak ideálny pre tvorbu reklamných a grafických materiálov vrátane plagátov pre vonkajšie aj vnútorné prevedenie. Vďaka jedinečnej vstupno-výstupnej technológii značky Canon a funkcii Crystal-fidelity vyzerajú scény na vytlačených fotografiách rovnako ako v okamihu ich obstarania. Nová tlačiareň spĺňa požiadavky aj tých najnáročnejších fotografov a umeleckých dizajnérov.

Bezkonkurenčná efektivita a produktivita

Súčasťou imagePROGRAF PRO-6000 je úplne nový multifunkčný systém pre prácu s rolkami (Multifunction Roll System), ktorý pomocou jediného zariadenia dovoľuje vytvárať rôznorodé výstupy tlačené na širokú škálu materiálov. Podpora súčasného vloženia dvoch typov čierneho atramentu navyše umožňuje bezstratové a automatické prepínanie atramentov pri tlači na rôzne médiá. Vďaka výkonnému systému vysokorýchlostného spracovania obrazu L-COA PRO si nová tlačiareň ľahko poradí aj s veľkoobjemovými podkladmi vo vysokom rozlíšení a umožňuje tak tlačiť výstupy v kvalite plagátov rýchlejšie ako súčasné dvanásťfarebné modely imagePROGRAF.

Optimálnu produktivitu pre veľmi vyťažené prostredia zabezpečujú aj široké možnosti konektivity vrátane podpory Wi-Fi, vďaka ktorým možno novú tlačiarňou bezproblémovo integrovať do existujúcej sieťovej infraštruktúry. Nová tlačiareň sa môže pochváliť aj kompaktným dizajnom, čo v praxi znamená, že imagePROGRAF PRO-6000 je ideálna pre všetky prevádzky s priestorovo náročnou tlačou. Rovnako je nová tlačiareň vhodná aj pre všetky ďalšie firmy, ktoré si kvôli nedostatku voľného miesta veľkoformátové riešenia nemohli dovoliť.

„Cieľom produktovej rady imagePROGRAF PRO je ponúknuť prvotriednu rovnováhu medzi kvalitou tlače a produktivitou,“ hovorí Hiroaki Shirakawa, LFP Product Management Manager v spoločnosti Canon Europe. „Efektívna manipulácia s médiami a vysokorýchlostná nepretržitá tlač, ktorá podporuje veľkoobjemovú produkciu, sa rýchlo stali základným predpokladom úspechu u poskytovateľov tlačových služieb a rovnako aj v prípade interného použitia. Ako spoločnosť pôsobiaca v oblasti spracovania obrazu veľmi dobre rozumieme dôležitosti jemných detailov a presnému podaniu farieb pre profesionálnych užívateľov. Vysokú kvalitu a výkonnú technológiu našich dvanásťfarebných zariadení v súčasnosti  fotografom a grafikom neponúka žiadna konkurencia značky Canon.“

Nová tlačiareň imagePROGRAF 6000 bude v regióne Európy, Stredného východu a Afriky v predaji od  1. septembra 2017.

Značky: