Spoločnosť CAT Phones predstavila svoju novú vlajkovú loď – CAT S61 – ktorá bude verejnosti predstavená na Mobile World Congress 2018 v Barcelone. Novinka je nadstavbou už existujúceho modelu CAT S60, avšak s vylepšenou kvalitou integrovanej termokamery FLIR, zabudovaným laserovým meračom vzdialenosti a interiérovým snímačom kvality vzduchu. CAT S61 je momentálne najvybavenejším nástrojom, ktorý pomôže prácu vykonať ešte lepšie.

CAT S61 disponuje integrovanou termokamerou FLIR s vylepšeným softvérom pre vyšší kontrast obrazu a väčší teplotný rozsah až do 400 °C, a so zvýšeným rozlíšením z VGA na HD, ktorý sa podpísal na optimalizácii kvality obrazu využívajúc technológiu MSX.

Nové funkcie a vylepšenia pomáhajú vytvoriť nové typy možností využitia smartfónu CAT S61, kde je potrebná mobilita, jednoduchá pripojiteľnosť a vyššia kvalita obrazu. Diagnostika vozidiel, monitorovanie asfaltu a monitorovanie vyšších teplôt je teraz možná aj pomocou CAT S61. Okrem toho ho je možné využiť v mnohých tradičných prípadoch použitia, ktoré zahŕňajú detekciu tepelných strát okolo okien a dverí, zachytenie vlhkosti a chýbajúcu izoláciu, identifikáciu prehriatia elektrických spotrebičov a preťažených obvodov, či možnosť vidieť v úplnej tme alebo cez nepriaznivé poveternostné podmienky, ako je ľahká hmla alebo dym.

Aplikácia MyFlir bola na CAT S61 tiež vylepšená. Nové, vyhľadávané funkcie vrátane živého vysielania termálneho zobrazovania, tipy a triky na zariadení a komunitné fórum pomáhajú používateľom využiť maximum zo schopností tepelného zobrazovania termokamery v S61-ke.

CAT S61 tiež obsahuje snímač kvality vzduchu od spoločnosti Sensirion, ktorý upozorňuje používateľov na vysokú úroveň znečisťujúcich látok v ovzduší (napr. prchavé organické zlúčeniny, a pod.) vo svojom pracovnom prostredí. Medzi bežné zdroje znečisťujúcich látok patria farby, rozpúšťadlá, koberce, nábytok a čistiace prostriedky, ktoré sú bežné v prostredí typickom pre používateľov telefónov CAT. CAT S61 bude sledovať hladinu kvality ovzdušia v interiéri a bude informovať používateľov o zistení nezdravého prostredia, ktoré im umožní včas rozhodovať sa, kedy je otvorenie okna na zlepšenie ventilácie alebo kedy je čas na prestávku. Snímač môže tiež poskytovať údaje o vlhkosti a aktuálnej teplote.

Model CAT S61 je dodávaný s laserovým meraním vzdialenosti, ktoré dokáže merať vzdialenosti medzi bodmi až do 10 m, potom vypočítať plochu a prepínať medzi metrickými a imperiálnymi meraniami. Všetky údaje sú uložené v obraze, takže je možné vykonať alternatívne odhady merania alebo vykonať úpravy bez návratu do miestnosti.

Elektrikári napríklad môžu použiť tepelné zobrazenie na analýzu poistkovej skrine alebo elektroinštalácie a meranie vzdialenosti pomocou laseru, aby odhadli, koľko metrov kábla je potrebného na splnenie ich úlohy. Môžu tiež odoslať výsledky v rámci live streamingu späť do kancelárie, ak potrebujú ďalšie rady od kolegov.

Model CAT S61 má veľkú 5,2-palcovú obrazovku FullHD, ktorú chráni Gorilla Glass 5 a je optimalizovaná pre vonkajšie použitie. Telefón je vybavený špičkovými prvkami odolnými proti prachu a vodotesnosti až do 3 metrov na 1 hodinu a je kompatibilný so štandardom MIL Spec 810G. CAT S61 je postavený tak, aby prežil opakované skúšky pádu na betón z výšky 1,8 m.

Peter Stephens, výkonný riaditeľ spoločnosti Bullitt Group, povedal: „Vieme, že 60 % zákazníkov CAT S60 používa najmenej raz za týždeň integrovanú tepelnú kameru. Zlepšenia pri rozsahu teploty a rozlíšenia, ktoré sa objavili v novom CAT S61, umožnia využiť termálne zobrazovanie pre mnoho ďalších používateľov a prípadov použitia.

CAT S61 bude predstavený na Mobile World Congress (stánok CS78). V predaji sa objaví v druhom kvartáli za odporúčanú cenu 899 eur. 

Kľúčové parametre CAT S61

  • Hliníkový zosilnený rám tela
  • MIL Spec 810G
  • Odolný voči opakovaným pádom z výšky až 1,8 metra
  • IP68 prachuvzdorný a vodeodolný až do hĺbky 3 metrov počas 1 hodiny
  • Displej chránený novým Corning Gorilla Glass 5
  • Lepton FLIR termokamera
  • Rozšírený rozsah merania teploty od -20 do 400 stupňov Celzia
  • Vylepšená MyFLIR aplikácia s možnosťou Live Streamingu termozáberov
  • Vyššie rozlíšenie FLIR MSX (HD)
  • Laserový merač vzdialenosti (do 10 metrov)
  • Interiérový snímač kvality vzduchu
  • Android Oreo (s updatom na Android P)
  • 5,2“ FullHD displej, optimalizovaný na vonkajšie použitie
  • Veľká 4 500 mAh batéria
  • 16 MPix fotoaparát + 8 Mpix predná kamera, 4K video
  • 4 GB RAM + 64 GB ROM (+ microSD karty)
  • 2,2 GHz osem-jadrový procesor (Qualcomm Snapdragon 630)
  • LTE, GPS, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.