Pokračovať bude v novo nastolenom trende.

Ten spoločnosť Google spustila v roku 2020, kedy pri svojich zariadeniach Chromecast upustila od systému Cast OS, a začala používať Android TV, resp. Google TV. Nie až tak dávno bola síce vydaná lacná verzia Chromecast s Google TV (HD), avšak nové správy z portálu 9to5google naznačujú, že ponuka spoločnosti sa aj v tomto segmente čoskoro rozšíri.

Google si však za aktuálnu ponuku Chromecast zariadení vyslúžil kritiku, ktorá je zo strany používateľov oprávnená. Napríklad aj za to, že Chromecast s Google TV je vybavený nie príliš veľkým úložiskom, čo okrem možnosti inštalovania malého množstva aplikácií sťažovalo aj aktualizovanie už existujúceho obsahu. Čo je však najpodstatnejšie, ponuka spoločnosti potrebuje aj v tejto oblasti oživiť výkonnejším zariadením, pretože sa začína prejavovať jej obmedzený výkon.

Chromecast s Google TVZdroj: GizChina
Chromecast s Google TV sa na Slovensku predáva za približne 50 eur

Zdroj informuje, že náznaky o prácach na novej verzii Chromecastu s Google TV sa objavili v aplikácii Google Home pod kódovým označením YTC. Z rovnakej aplikácie sa však po jej rozbore dozvedáme aj to, že skutočne ide o Chromecast s Google TV. V tomto prípade ide aj o celkom rozumný krok spoločnosti, ktorá sa po vydaná lacnej verzii Chromecastu chystá uviesť vybavenejšiu verziu tohto zariadenia, ktorá nahradí súčasnú vlajkovú loď

Vzhľadom na prebiehajúce práce, o novom Chromecaste nemáme k dispozícii žiadne ďalšie informácie. To sa však môže čoskoro zmeniť. Pokiaľ sa pozrieme na očakávané vylepšenia, tak nová verzia by mala určite dostať výkonnejší procesor a viac úložiska. Okrem toho by mohla dostať širšiu ponuku portov.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.