Čínsky nový rok sa nezadržateľne blíži a vzhľadom na túto udalosť sa v Apple rozhodli natočiť krátky film s názvom – Nian, ktorý bol natočený výhradne na iPhone 12 Pro Max.

Tejto zaujímavej úlohy sa zhostila populárna americká filmárka, pôvodom z Číny – Lulu Wang – ktorá vytvorila potrebný tím, do rúk zobrala iPhone 12 Pro Max a začalo sa točiť. To je, samozrejme, zjednodušený opis. Tento krátky film je veľmi pekne spracovaný, má špecifický dej, no treba vedieť aj to, že na natáčanie boli použité rôzne profi nástroje, ako stabilizátory, svetlá a pod.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max

Avšak, aj napriek tomu ide opäť o nadštandardný výkon, ktorý demonštruje obrovské možnosti dnešných špičkových smartfónov. Pochopiteľne, v pozadí môže ísť aj o konkurenčný boj o zákazníka, Samsung nedávno predstavil špičkové telefóny zo série S21 a Apple možno aj takýmto spôsobom reaguje, aby používateľom opäť ukázal možnosti svojich zariadení, ktoré v konkurenčnom boji jednoznačne obstoja (všetko o novom iPhone 12 Pro Max nájdete – Tu).

Tento film nie je pre Apple vstupom do neznáma, posledné roky je to úplne bežné, že sa na nové iPhone natočia nejaké krátke filmy alebo dokumenty. Podobne je na tom napr. aj Samsung, ktorý svoje telefóny taktiež prezentuje aj takýmto veľmi pôsobivým a kreatívnym spôsobom.

Chinese New Year 2021 v podaní Apple

Tak a teraz sa pozrime na samotné diela. Prvé video ukazuje zákulisie natáčania, kde sa dozviete zaujímavé informácie a to, ako také točenie filmu na telefón vlastne vyzerá.

Druhé video je samotný film – Nian, ktorý bol natočený pri príležitosti čínskeho nového roku. Mimochodom, ten čínska komunita, resp. všetci Číňania budú oslavovať 12. februára 2021. Podľa tohoto kalendára končí rok potkana a začne nový čínsky rok v znamení byvola.

Zdroj: Vlastné / Apple

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro Max: Najdrahšie neznamená nutne to najlepšie (RECENZIA)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE