Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

S tým, ako rastie objem súborov a digitálneho obsahu, zákazníci stále viac veria produktom na rýchle a spoľahlivé ukladanie dát so značkou WD.

Spoločnosť Western Digital dnes predstavila nový externý disk značky WD My PassportTM SSD. Disk je určený pre všetkých zákazníkov, ktorí potrebujú zvýšiť svoju produktivitu a chrániť svoj drahocenný digitálny obsah bez toho, aby museli robiť kompromisy medzi kvalitou a atraktívnym vzhľadom používaného produktu. Nový externý disk WD My Passport SSD má kapacitu až 2 TB*. Disk v štíhlom vyhotovení v kompaktnom kovovom tvare ponúka bleskovú rýchlosť prenosu dát vďaka použitej technológii NVMe™. Nový externý disk, ktorý sa pohodlne zmestí do dlane jednej ruky, ponúka užívateľom v práci aj doma spoľahlivé ukladanie dát, ich ochranu a rýchly prístup k uloženému dôležitému digitálnemu obsahu.

„Nový disk My Passport SSD prináša rýchlosť, spoľahlivosť a funkcie, ktoré užívatelia od našich produktov očakávajú,” hovorí Susan Parková, viceprezidentka spoločnosti Western Digital pre zákaznícke riešenia, a dodáva: „Ide o výkonné a sofistikované zariadenie pre všetkých tvorcov a správcov digitálneho obsahu, ale aj počítačových nadšencov, ktorí potrebujú presúvať zložky veľkou rýchlosťou. Zaoblené rohy, vlniaci sa reliéf a mäkké hrany zvyšujú pohodlné prenášanie a prácu s diskom My Passsport SSD. Na prvý pohľad je tak jasné, že je to produkt z oceňovaného radu My Passport.”

Ideálny pre každodenné používanie

Zákazníci viac než kedykoľvek predtým hľadajú, ako zvýšiť svoju produktivitu tým, že uchovávajú svoje dokumenty a stále rastúci digitálny obsah u seba. Tvorcovia môžu presúvať a editovať digitálny obsah vo vysokom rozlíšení vďaka novému externému disku My Passport SSD dvakrát rýchlejšie v porovnaní s predošlou verziou disku, a získať tak čas, aby zvládli viac práce. Profesionáli môžu ukladať dáta na tento disk, či už pracujú na notebooku alebo doma na stolnom počítači, v kancelárii alebo kdekoľvek na cestách.

Nový vzhľad výkonného SSD

My Passsport značky WD je navrhnutý od základu tak, aby poskytoval všestranne spoľahlivý výkon a zároveň prinášal luxus. Dôstojný kovový tvar je štýlový a zároveň odolný. Disk sa dobre drží a ľahko sa zmestí do tašky alebo vrecka, takže užívateľom umožňuje nosiť digitálny obsah, kamkoľvek ich život zavedie a zároveň pokračovať v produktívnej práci. Tieto disky sa budú ponúkať v mnohých moderných farbách vrátane sivej, modrej, červenej a zlatej. Užívatelia si tak budú môcť vybrať disk, ktorý sa najlepšie hodí k ich životnému štýlu.

Nový My Passsport SSD ponúka vlastnosti a funkcie, ktoré užívatelia potrebujú a chcú, okrem iného:

Bleskovú rýchlosť technológie NVMe s rýchlosťou čítania až 1050 MB/s1 a rýchlosťou zápisu až 1000 MB/s1.

256-bitové hardvérové AES šifrovanie a heslo pre ľahšiu ochranu drahocenného obsahu.

Odolnosť na otrasy a vibrácie. Disk odolá pádu z výšky až 1,98 m.

Priložený softvér uľahčujúci zálohovanie veľkých dokumentov na disk alebo cloudové úložiská3.

Technológiu USB 3.2 Gen. 2 s káblom pre USB-C a adaptérom pre USB-A.

Disk funguje hneď po rozbalení a je kompatibilný s platformu Mac i PC.

Cena a dostupnosť

Na disk My Passport SSD sa poskytuje päťročná obmedzená záruka. V súčasnosti sa ponúka s kapacitami 500 GB a 1 TB v sivej farbe. Odporúčaná koncová cena sa začína na EUR 159/500 GB a EUR 260/1TB.