Nový Gmail ponúkne pár funkcií, ktoré poznáte z aplikácie Inbox.

Google rozposlal používateľom služieb G Suite email, v ktorom informuje o chystanom novom rozhraní pre Gmail. To by malo byť dostupné čoskoro a vďaka portálu TechCrunch si ho môžete pozrieť už teraz.

Nový Gmail má byť hybridom medzi existujúcim dizajnom emailovej služby a aplikáciou Inbox. Výrazne zmeny používateľského rozhrania nečakajte, vynovený Gmail kladie dôraz hlavne na drobné úpravy v duchu tzv. Material dizajnu. Všetky textové tlačidlá tak nahradili ikony, vďaka čomu pôsobí nová schránka elegantnejšie.

Novinkou sú tiež funkcie, ktoré Google predstavil v aplikácii Inbox. Tou najvýraznejšou je možnosť odložiť email na neskôr – odložená správa zmizne zo zoznamu správ a opäť sa objaví v čase, ktorý si vyberiete. Pribudnú aj inteligentné rýchle odpovede, ktoré sa môžu v niektorých situáciách hodiť.

Veľkým vylepšením však bude pravý panel, ktorý umožní rýchly prístup do iných služieb, priamo v rozhraní Gmailu. Štandardne bude podporovaný Google Kalendár, Google Keep pre poznámky a Google Tasks pre úlohy. Časom by mali pribudnúť aj aplikácie tretích strán, napr. Dropbox.

Google by mal sprístupniť nový dizajn Gmailu v priebehu nasledujúcich týždňov.

Nový dizajn služby Gmail. Všimnite si ikony v ľavom paneli, nové funkcie ako odloženie emailu a rýchle odpovede a tiež aj pravý panel s priamym prístupom do ďalších služieb. Obrázok si môžete zväčšiť kliknutím naň. Zdroj obrázkov: TechCrunch

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Google pripravuje Material Design 2. Testovaciu verziu si môžete vyskúšať už teraz

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit