Microsoft uviedol novú konfiguráciu svojho notebooku.

Surface Laptop je 13,5-palcový notebook od Microsoftu s pomerom strán 3:2 a rozlíšením 2 256 × 1 504 pixelov. Displej vie spolupracovať s perom Surface Pen a je chránený odolným sklom Gorilla Glass 3. Jeho telo je zhotovené z hliníkovej zliatiny a zužuje sa, podobne ako konkurenčné MacBooky, od 14,47 mm až do 9,9 mm v najtenšej časti. S rozmermi 308 × 223 mm a hmotnosťou len 1,25 kg je kompaktným a elegantným kusom hardvéru.

Nový Surface Laptop stojí 800 dolárov (predpokladaná cena v Európe je 949 eur) a ponúka procesor Intel Core m3, 4GB RAM a 128 GB úložisko. Jeho konštrukcia a portová výbava je totožná v porovnaní s originálom, takže USB-C konektor by ste hľadali zbytočne. Je to škoda.

Hoci Microsoft nepovedal, prečo uviedol lacnejšiu verziu svojho Surface Laptopu, konfigurácia novinky nie je prekvapením. Rovnakú výbavu ponúka aj najlacnejšia verzia tabletu Surface Pro. Notebook je vďaka novému modelu dostupný v totožných konfiguráciách. Výhodou je, že na rozdiel od tabletu si nemusíte samostatne dokupovať klávesnicu.

Zariadenia Surface sú na Slovensku dostupné napr. cez predajcu Alza.sk. Zatiaľ nie je známa dostupnosť novinky na našom trhu a ani jej cena. Tablet Surface Pro sa však v takejto konfigurácii predáva cez Alzu za 1010 eur, v Európe stojí 949 eur.

Prečítajte si aj:

Microsoft oficiálne predstavil elegantný Surface Laptop

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit