Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Nový SEAT Ateca 2020 prináša evolúciu dizajnu kompaktného SUV emocionálnejšími štylistickými prvkami na karosérii a modernizovaným interiérom
  • Kompaktné SUV poskytuje plnú digitálnu konektivitu
  • SEAT Ateca 2020 prináša novú úroveň komfortu a bezpečnosti do segmentu
  • Modernizované spaľovacie motory zvyšujú efektivitu a výkonnosť
  • Nový SEAT Ateca 2020 bude mať premiéru 15. júna

Pripravte sa, SEAT osvieži svoj úspešný model Ateca predstavením verzie 2020. Modernizované vozidlo nadväzuje na atribúty kompaktného SUV a pridáva k nim osviežený a emocionálnejší dizajn karosérie a interiéru, úplnú digitálnu konektivitu, zvýšenú úroveň bezpečnosti a komfortu, ako aj zvýšenú efektivitu vďaka modernizovaným motorom.

Od uvedenia v roku 2016 sa celosvetovo predalo vyše 300.000 exemplárov modelu SEAT Ateca. To dokumentuje úspech kompaktného SUV a zmeny, ktoré teraz španielska značka uskutočnila, ho urobia pre zákazníkov ešte atraktívnejším.

SEAT predstaví najnovší prírastok do svojho modelového programu v pondelok 15. júna 2020.

SEAT je jedinou spoločnosťou v Španielsku, ktorá disponuje vlastnými kapacitami na konštrukciu, vývoj, výrobu a predaj automobilov. Nadnárodná spoločnosť, ktorá je súčasťou koncernu Volkswagen, má centrálu v meste Martorell (Barcelona) a exportuje 81 % svojej produkcie do vyše 80 štátov sveta. V roku 2019 spoločnosť SEAT celosvetovo predala 574.100 automobilov, čo je najväčší počet v jej histórii. Pri tom dosiahla rekordný obrat 11 miliárd eur a zisk po zdanení 346 miliónov eur.

V roku 2019 spoločnosť SEAT alokoval 1,259 miliardy eur urýchlenie svojho investičného programu, najmä na vývoj nových elektrifikovaných modelov. Okrem toho v rámci svojho záväzku k dekarbonizácii investovala 27 miliónov do opatrení na zníženie emisií CO2 v rámci svojej ambicióznej environmentálnej stratégie Move to Zero, ktorej cieľom je dosiahnuť nulovú uhlíkovú stopu závodu Martorell v roku 2030.

SEAT Group zamestnáva vyše 15.000 pracovníkov v troch výrobných centrách – Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde sa vyrábajú veľmi úspešné modely Ibiza, Arona a Leon. Okrem toho spoločnosť vyrába modely Ateca v Českej republike, Tarraco v Nemecku, Alhambra v Portugalsku a prvý elektrický model Mii electric na Slovensku.

Značky: