Konica Minolta ohlásila nový rad kancelárskych zariadení s označením bizhub i-Series. Ich ambíciou je posunúť multifunkčné zariadenia do novej, digitálnej doby. Pozreli sme sa na to, čo inovatívne prinášajú zákazníkom a či svoje predsavzatia skutočne naplnili. Ich hlavným cieľom je zjednodušenie ovládania, zvýšenie bezpečnosti a flexibility.

Nový rad bizhub i-Series je iný už na prvý pohľad. Je na ňom vidno, že konštruktéri mysleli aj na dizajn. Čierno-biela kombinácia recyklovateľných plastov s jemným podsvietením urobí dobrý dojem okamžite. Dôležitejšie je však to, čo prezentované novinky dokážu. Skúsme sa na to pozrieť detailnejšie.

Viac intuitívnosti

Ak hlavnou úlohou značky Konica Minolta bolo zjednodušenie ovládania, tak sa jej to skutočne podarilo. Na zariadení vyniká predovšetkým 10-palcový dotykový displej, ktorý sa dá naklopiť v uhle 24 až 90 stupňov. Pohodlne tak môžu stroj obsluhovať ľudia s väčšou výškou, ako aj ľudia na vozíku. Tento nový rad prináša medzi prvými to, čo sme od multifunkčných zariadení očakávali už dávno. A to displej, ktorý sa vám plne prispôsobí. Po prihlásení vidíte len tie funkcie a aplikácie, ktoré využívate. Môžete si ich upraviť a zoskupiť tak, ako potrebujete. Podobne ako vo svojom mobilnom telefóne. Pracovať budete vďaka tomu rýchlejšie a efektívnejšie. K tomu môžete zariadenie ovládať hlasom. Podobne ako svoj mobil. Vyskúšali sme si to na vlastnej koži. Je to skvelá vychytávka, na ktorú si rýchlo zvyknete. Tú ocenia aj nevidiaci alebo tí, ktorí jednoducho nechcú klikať na displej.

Viac rýchlosti

Ak na stroji robíte veľké tlačové úlohy, poteší vás jeho rýchlosť. Jednoprechodový podávač skenuje rýchlosťou až 200 strán za minútu. Aj pri tejto rýchlosti vám bizhub i-Series garantuje nevynechanie žiadnej stránky. Za rýchlejšími odozvami sa skrýva štvorjadrový procesor, ktorý je dvakrát rýchlejší ako v predchádzajúcich modeloch. Najviac to oceníte pri samotnom zapínaní stroja. Zariadenie je na používanie pripravené až šesťkrát rýchlejšie. Ak vám predajcovia tvrdia, že sú tieto mašiny rýchlejšie, majú pravdu.

Viac bezpečia

O problémoch s bezpečnosťou sa toho v poslednej dobe popísalo viac ako dosť. Nový rad bizhub i-Series disponuje komplexnou ochranou proti vírusom, malvérom a inými kybernetickým hrozbám. Antivírus automaticky skenuje všetky prichádzajúce a odchádzajúce dáta v reálnom čase. Navyše sú všetky informácie a dokumenty šifrované, pevný disk je chránený heslom. Rovnako je zabezpečená aj ochrana osobných údajov. Všetky modely tohto radu spĺňajú najprísnejšie bezpečnostné štandardy a normy vrátane GDPR. Z nášho pohľadu sú vaše dokumenty v bezpečí.

Viac ekológie

Ekológiu cítiť na každom kroku. Podľa informácií od výrobcu sa zásobníky na toner vyrábajú z plastových nádob od mlieka. Za nás palec hore. Všetky modely sú vybavené špeciálnym filtrom ultrajemných častíc, ktorý potenciálne škodliviny šikovne zachytí a tie sa nedostanú do ovzdušia. Tlačový toner vlastnej výroby obsahuje minimálne 9 % rastlinných zdrojov (biomasy). Všetky použité plasty na zariadení sú recyklovateľné. Ekologickejšie sú aj preprava a obal stroja. Obalový materiál sa totiž podarilo eliminovať až o 20 %. Posun k ekologickej tlači vnímame pozitívne. V tejto oblasti svoj cieľ značka dodržala.

Viac smart

Ak dnes dokáže byť smart chladnička, prečo by to nemala dokázať aj firemná multifunkcia? Nový rad disponuje niekoľkými smart riešeniami. Z viacerých nás zaujala schopnosť rozpoznať písmo, obrázky, tabuľky vrátane formátovania a previesť ich do editovateľnej podoby. Môže vám to ušetriť v práci veľa času a zbytočných nervov. Samozrejmá je požiadavka na pohodlnú tlač cez wi-fi z iPhonu, iPadu alebo mobilu a tabletu s Androidom bez nutnosti ďalších inštalácií. Oceňujeme aj službu RemoteCare, pri ktorej sa nemusíte starať o objednávky spotrebného materiálu či o servisné hlásenia. Tlačový systém je automaticky napojený na servisné centrum Konica Minolta, ktorému jednotlivé zariadenia poskytujú komplexné informácie.

Prostredníctvom firemnej multifunkcie môžete evidovať aj dochádzku zamestnancov vo firme. A to buď použitím kartičky, alebo priložením prsta do biometrickej čítačky na vašom multifunkčnom zariadení. Systém automaticky eviduje príchod, prestávku alebo odchod z práce. Výsledkom sú presné údaje v podobe reportu, ktoré sú kedykoľvek k dispozícii. Údaje zo systému sa automaticky importujú do mzdového a ekonomického systému. Hlavnou výhodou tohto riešenia je aj to, že systém nepotrebuje žiadne zdĺhavé inštalácie, nevyžaduje žiadne dodatočné investície do servera alebo sieťovej infraštruktúry. Firemná multifunkcia je tak naozaj smart.

Do nového radu bizhub i-Series spadá 7 zariadení – 3x multifunkcia formátu A3 (bizhub C250i, C300i a C360i), 2x multifunkcia formátu A4 (bizhub C3350i a C4050i) a 2x tlačiareň formátu A4 (bizhub C3300i, C4000i).

Z nášho pohľadu ide rozhodne o krok správnym smerom. Je vidieť, že konštruktéri Konica Minolta mali na pamäti najmä pohodlnosť obsluhy zariadenia, prepojiteľnosť na iné technológie a zjednodušenie bežných pracovných úkonov. Sme presvedčení, že práve v tom je to kúzlo, ako majú byť moderné firemné multifunkčné zariadenia koncipované.