Na verejnosť prišli ďalšie informácie o pripravovanom skladateľnom smartfóne od Samsungu.

Spoločnosť Samsung patrí medzi najlepších a najznámejších výrobcov skladateľných smartfónov na svete. Telefóny s takýmto displejom skutočne skvele zakomponovali do svojho portfólia, pričom každý rok vydávajú dva nové modely. Už tento rok sa môžeme tešiť na predstavenie dvoch modelov s označením Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, pričom sa dlho povráva aj o lacnejšom zariadení. Telefóny so skladateľným displejom totiž nie sú najlacnejšími zariadeniami, čo by sa ale mohlo zmeniť.

Pôvodné špekulácie poukazovali na nový skladateľný smartfón typu Fold, ktorý by mohol nasadiť nižšiu cenu. Tieto informácie sú však stále v stave špekulácií, keďže naň nepoukazuje ani jedna certifikácia. Teraz však prichádza nová informácia spojená s tým, že by Samsung mohol tento rok predstaviť telefón so skladateľným displejom s cenou nižšou ako má model Galaxy S24.

Samsung stále zvažuje lacnejší skladateľný model

Juhokórejský gigant má jasné ciele, prečo by mal predstaviť lacnejší skladateľný model. Dôvodom je rivalita so značkou Huawei, ktorá sa postupne dostáva na vrchol v predaji skladateľných smartfónov. Lacnejší telefón so skladateľným displejom by mohol osloviť širšie spektrum potenciálnych zákazníkov a získať si popularitu aj v Číne. Práve tam si totiž drží konkurenčný Huawei silné postavenie.

Samsung Galaxy Z Flip5Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Flip5

Najnovšie úniky rozprávajú o tom, že lacnejšia „skladačka“ od Samsungu by mohla mať cenu nižšiu ako 800 amerických dolárov. Znamenalo by to teda, že novinka z dielne juhokórejského giganta by mala nielen skladateľný displej, no bola by aj lacnejšia ako samotná vlajková loď v podobe Galaxy S24. Nie je však jasné, ako by toto Samsung mal docieliť, pretože výrobné náklady na takýto model sú pomerne vysoké.

Zatiaľ čo predtým sa rozprávalo o lacnejšom skladateľnom smartfóne typu Fold, takáto cena by naznačovala že ide skôr o Flip. Tieto informácie však nie sú potvrdené a únik nehovorí o žiadnom konkrétnom type lacnejšieho smartfónu. Je teda možné, že Samsung pri lacnejšom skladateľnom telefóne vsadí skôr na Galaxy Z Flip ako väčšiu a drahšiu alternatívu v podobe Foldu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.