Huawei cieli na fanúšikov skladateľných smartfónov ešte viac ako Samsung.

Skladateľné smartfóny sú horúcou témou na viacerých trhoch. Každý rok sa objaví v predaji niekoľko takýchto zaujímavých modelov, no nesmieme prehliadať to, že nie všetky sa dostanú na európsky trh. Veľkým trhom v tejto oblasti je najmä ten čínsky, kde sa pravdepodobne aktuálne začal boj o moc. Zatiaľ čo na európskom trhu v segmente skladateľných smartfónov totiž dominuje Samsung, v Číne sa na popredné priečky šplhá Huawei.

Podľa najnovších informácií sa v prvom štvrťroku 2024 na prvé miesto v počte predaných smartfónov dostal Huawei, ktorý tak predbehol konkurenčný Samsung. Juhokórejská spoločnosť pritom už dlhšiu dobu vytvára plány, ako sa presadiť aj v Číne. Na tomto trhu však stále dominuje domáci výrobca, ktorý Samsung na prvé miesto pustí len ťažko.

Huawei hviezdi v segmente skladateľných smartfónov

Posledný prieskum ohľadom skladateľných smartfónov priniesol zaujímavé štatistiky. Predaje týchto zariadení sa podľa všetkého zvýšili o 33 % v priebehu posledného kvartálu 2023 v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2022. Ľudia teda po skladateľných smartfónoch pozerajú čoraz častejšie, čím sa tieto zariadenia stávajú atraktívnejšími aj pre ich výrobcov.

Najväčší podiel a úspech v predajoch smartfónov majú bezpochyby značky ako Huawei a Samsung, pričom každý z nich dominuje na inom trhu. Okrem týchto výrobcov sa darí v segmente skladateľných smartfónov aj značkám ako HONOR, Motorola či OPPO.

Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk
Galaxy Z Fold5

Ešte v decembri 2023 sa na trón v predajoch skladateľných smartfónov usadil Samsung, ktorý si tak obhájil svoju dominantnú pozíciu. Ako sa však zdá z posledných prieskumov, Huawei v priebehu prvého štvrťroka 2024 zaznamenal výrazný nárast predaja takýchto smartfónov, čím postupne predbieha aj Samsung. Úspech spoločnosti Huawei je spojený aj s vysokými predajnými číslami modelov Mate X5 a Pocket 2. Obe zariadenia sú pritom relatívne nové, pričom v prípade Samsungu čakáme na predstavenie ďalšej generácie „skladačiek“, ktoré prebehne v lete.

Rok 2024 teda môže priniesť zaujímavé zmeny v segmente skladateľných smartfónov. Huawei a Samsung medzi sebou budú pravdepodobne bojovať o prvú priečku v oblasti predaja týchto zariadení. Na trh sa však pripravuje vstúpiť aj niekoľko ďalších zaujímavých zariadení, ktoré sa objavia aj v Európe.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.