Prvé informácie o tejto zmene sa objavili už koncom roka 2023.

Skladacie zariadenia typu Flip sa tešia obrovskej popularite, pričom ich predaj je aj vďaka ich nižšej cene oveľa väčší, než predaj zariadení typu Fold. Prvým “véčkovým” modelom však chýbal jeden špecifický prvok výbavy, bez ktorého sa dnes používatelia jednoducho nezaobídu. Zatiaľ čo skladacie smartfóny typu Fold mali dva displeje – vnútorný a vonkajší, tak modely typu Flip buď nemali žiadny vonkajší displej, alebo iba veľmi malý.

Keď Samsung v roku 2023 uviedol Galaxy Z Flip5, tak veľa používateľov siahlo po tomto modeli práve kvôli výrazne väčšej vonkajšej obrazovke s 3,4-palcovou uhlopriečkou, ktorá má byť tento rok pri modeli Galaxy Z Flip6 ešte väčšia.

https://twitter.com/TheGalox_/status/1767771504635191560

Hoci prvé informácie o 3,9-palcovej uhlopriečke Galaxy Z Flip6 boli zverejnené ešte koncom roka 2023, tak nový únik od spoľahlivého leakera TheGalox naznačuje, že pripravovaný Galaxy Z Flip6 dostane nielen väčší vonkajší displej, ale aj ďalšie zaujímavé novinky. Okrem nich sa dozvedáme, že vonkajší displej bude chránený ochranným sklom Gorilla Armor, ktoré sa prvýkrát použilo pri modeli Galaxy S24 Ultra.

Zdroj: TOUCHIT
Galaxy Z Flip5 s widgetmi na prednom 3,4-palcovom displeji

Zdroj naznačil, že hlavný displej smartfónu bude mať 6,7 palca, vylepšený pánt a nové rozloženie komponentov pre efektívnejšie chladenie. Vo výbave by nemal chýbať čipset Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy a až 12 GB RAM. Galaxy Z Flip6 bude vybavený hlavným 50 Mpx fotoaparátom a 12 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom. Samsung pre tento model ponúkne aj funkcie umelej inteligencie a 7 rokov aktualizácií. Ďalším očakávaným medzigeneračným vylepšením bude zvýšenie kapacity batérie z 3700 mAh na 4000 mAh. 

Galaxy Z Flip6 by mal byť predstavený v júli spolu s Galaxy Z Fold6 a prsteňom Galaxy Ring.

Zdroj: TheGalox

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.