Veľké dizajnové zmeny nečakajte.

Nedávno zverejnené úniky o fotoaparátoch tvrdia, že Galaxy Z Fold6 dostane rovnaký 50 Mpx hlavný fotoaparát, ktorý sa objavil v modeli Galaxy Z Fold5 a ešte rok predtým v modeli Galaxy Z Fold4. Zdá sa však, že Samsung má pri tomto modeli predsa len pripravené jedno eso, ktoré sa týka jeho dizajnu. Očakáva sa, že nová generácia skladacích telefónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 bude predstavená koncom júla a mala by priniesť dizajnové zmeny, ktoré sa od týchto telefónov požadujú. 

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkoch

Galaxy Z Fold6 bude mať (konečne) širší vonkajší displej, čo umožní jeho pohodlnejšie používanie. To znamená, že aj skladací telefón od Samsungu sa bude dať aj v zatvorenom stave používať ako smartfón so štandardnou šírkou displeja. Teraz sa však na internet vďaka portálu Smartprix dostali nové obrázky, ktoré na základe dostupných informácií zobrazujú dizajn Galaxy Z Fold6, ktorý okrem očakávaného širšieho vonkajšieho displeja neprináša takmer žiadne ďalšie zmeny.

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkoch

Zverejnené rendery zobrazujú skladací smartfón, ktorý je až nápadne podobný modelom Galaxy Z Fold5 a Fold4. Pri pozornom preskúmaní je však vidieť, že hrany smartfónu sú o niečo ostrejšie a vonkajší displej je plochý. Skladačka bude s najväčšou pravdepodobnosťou vybavená čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy a sadou funkcií Galaxy AI.

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkoch

Zdroj uviedol, že Galaxy Fold6 bude mať 7,6-palcový vnútorný displej a po rozložení bude mať rozmery 153,5 × 132,5 × 6,1 mm. Tieto čísla potvrdzujú predchádzajúcu fámu o širšom a nižšom zariadení Galaxy Z Fold6. Telefón bude totižto o 1,4 mm kratší a o 2,6 mm širší ako predchodca. Sklamaním možno bude pretrvávajúca absencia slotu pre pero S Pen. Nezmenená hrúbka poukazuje na podobný vnútorný dizajn vrátane pántu. Externý displej bude mať údajne 6,2 palca a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz a jas až 2 600 nitov.

V zariadení bude nainštalovaný Android 14 spolu s One UI 6.1. Telefón okrem toho dostane 7 hlavných aktualizácií OS Android a 7 rokov bezpečnostných záplat.

Zdroj: Smartprix

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.