Uvedenie na trh je čoraz bližšie.

Spoločnosť HMD v plnej miere využíva odkaz značky Nokia. Nielenže iba nedávno predstavila pokračovanie legendárneho tlačidlového telefónu Nokia 3210, teraz sa sústredí na uvedenie smartfónu, ktorý bude niesť odkaz ďalších legendárnych telefónov Lumia. Prvé zmienky o smartfóne HMD Skyline sa začali objavovať koncom mája, pričom v krátkosti si pripomeňme históriu Lumia telefónov. Označenie Lumia sa v roku 2011 objavilo najskôr pod značkou Nokia, avšak neskôr sa tieto zariadenia dostali pod správu spoločnosti Microsoft. Vyznačovali sa charakteristickým dizajnom, ale aj výbornými fotoaparátmi so xenónovými bleskami, na ktoré veľa používateľov spomína do dnešných dní. 

Začiatkom júna sa objavila informácia o cene modelu HMD Skyline, ktorá by nemala presiahnuť 520 eur. Pri pohľade na cenu a predpokladanú výbavu je teda zrejmé, že Skyline bude patriť k smartfónom vyššej strednej triedy. Už dlhšie je aj známe, že HMD chce v blízkej budúcnosti predstaviť viac ako iba jeden model.

Nová správa z portálu GSMArena na základe výpisu z porovnávacej platformy Geekbench potvrdzuje, že model Skyline do svojej výbavy dostane novú čipovú sadu Snapdragon 7s Gen 2. Zároveň boli zverejnené aj obrázky, ktoré potvrdzujú výraznú podobu práve so spomínanými telefónmi Lumia. Teraz sa skutočne zdá, že mnohým fanúšikom týchto telefónov sa splní ich dlhoročný sen.

HMD Skyline s odkazom legendárnej Lumie odhalil výkonZdroj: Geekbench
HMD Skyline s odkazom legendárnej Lumie odhalil výkon

HMD Skyline využíva základnú dosku s označením Tomcat, čiže existujú ešte malé nezrovnalosti v tom, či označenie Skyline je skutočne konečný názov tohto smartfónu. Výpis z Geekbench ďalej odhaľuje aj ďalšie detaily výbavy, ako 8 GB RAM alebo Android 14.

HMD Skyline sa bude v konfigurácii 8/256 GB predávať za približne 460 eur a za 520 eur vo verzii Business Edition. Vo výbave nebude chýbať 120Hz OLED displej s Full HD+ rozlíšením a tri zadné fotoaparáty v zložení 108+8+2 Mpx a 32 Mpx selfie fotoaparát. Batériu s kapacitou 4 900 mAh bude možné nabíjať výkonom 33 W. Zaujme aj odolnosť proti vode a prachu na úrovni IP67.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.