Novinka v sebe ukráva parametre vlajkových lodí za atraktívnu cenu na úrovni 410 dolárov.

Čínska Nubia včera na domácom trhu oficiálne predstavila model Z18. Po dizajnovej stránke nijak nevybočuje z aktuálneho trendu bezrámikových smartfónov s minimalistickým výrezom v hornej časti displeja, no o originalitu sa ani veľmi snažiť nemusí. Ponúka totiž vynikajúci pomer ceny a výkonu. Srdcom čerstvej novinky je procesor Snapdragon 845 od Qualcommu, čiže najvýkonnejší čipset, aký môžete nájsť vo vlajkových lodiach mnohých producentov smartfónov.

Nubia Z18 bude k dispozícii v dvoch pamäťových prevedeniach a to so 6 GB, respektíve 8 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB alebo 128 GB interným úložiskom. Veľký 6″ LCD displej disponuje rozlíšením 2 160 × 1 080 pixelov. Batéria ma slušnú kapacitu 3 450 mAh. Na zadnej strane skleneného tela sa nad logom výrobcu nachádza snímač odtlačkov prstov. V ľavom hornom rohu sa vyníma duálny fotoaparát, ktorý by mal byť jedným z najväčších lákadiel Z18–ky. Tvorí ho dvojica kamier so 16 Mpx a 24 Mpx rozlíšením (oba f/1.6). Nechýba dokonca ani optická stabilizácia obrazu či úpravy snímok v réžii umelej inteligencie.

Kamery navyše disponujú aj množstvom iných užitočných funkcií, akými sú napríklad umelecké Prisma filtre, viacnásobné expozície, režim na výšku i nočný režim s redukciou šumu, ktorý takisto koriguje AI (umelá inteligencia). Predná selfie kamera dostala do vienka 8 Mpx rozlíšenie. Použitým softvérom je vlastná nadstavba Androidu 8.1, čiže Nubia UI 6.0, ktorá je obohatená o rozličné služby a funkcie poháňané umelou inteligenciou, akými sú napríklad smart karty v šťýle Google Now, viruálny hlasový asistent Maverick, lokalizačné informačné karty a mnohé iné.

Čo v Nubii Z18 nenájdeme? Chýba jej podpora NFC, microSD pamäťových kariet i 3,5 mm jack konektor. Novinka bude zo začiatku dostupná iba na domácom čínskom trhu za cenu 410 dolárov za model 6 GB/64 GB, respektíve 482 dolárov v prípade verzie s 8 GB/ 128 GB pamäťou. Na výber bude z čiernej alebo červenej farby, ale dá sa priplatiť aj za limitovanú farebnú edíciu „Starry Night“ (526 dolárov).

Zdroj: Android Authority

 

Prečítajte si aj:

ZTE Nubia koncept: Dve čítačky odtlačkov prstov a dva displeje bez výrezu

Značky:

Komentáre sú uzavreté