Sezóna ešte nekončí a bicykle sú stále veľkou témou, najmä tie elektrické. V tomto segmente prichádzajú takmer denne rôzne zaujímavé novinky a jednou z nich je zaručene aj špičkový enduro e-bike od Nukeproof.

Nový systém pohonu od spoločnosti SRAM – Eagle Powertrain (viac sa dozviete ­– TU) na seba nenechal dlho čakať a už ho do bicykla implementoval prvý výrobca. Konkrétne ide o značku Nukeproof, ktorá predstavila prepracovaný model Megawatt Carbon vo verziách PRO a RS.

Z pomenovania novinky jasne vyplýva, že tento enduro bicykel je postavený na kompletne karbónovom ráme, no jeho najväčšou devízou je práve systém pohonu SRAM Eagle Powertrain, ktorý ponúka inteligentnú funkciu automatickej zmeny prevodov (špičková softvérová kooperácia medzi motorom a pohonom). Samotný motor je od nemeckej spoločnosti Brose a ponúka krútiaci moment až 90 Nm. Z pohľadu výkonu je to maximálne 680Wattov, pričom nominálny výkon je stálych 250 Wattov. Zaujímavosťou je, že v minulosti využíval tento model motorizáciu, resp. systém Shimano EP8.

Čo sa týka výbavy, tak Megawatt Carbon sa môže pochváliť prednou vidlicou RockShox so zdvihom 170 mm a zadným tlmičom Vivid Select+. Systém pohonu zahŕňa v prípade modelu PRO 12-rýchlostnú prevodovku SRAM GX AXS alebo SRAM X0 s manuálnym ovládaním radenia vo verzii RS. Samozrejmosťou sú špičkové SRAM brzdy, ale aj rôzne karbónové doplnky (kompletný predstavec riadidla, sedlo, držiak na fľašu).

Novinka bude dostupná v dvoch verziách – PRO a RS. Oba varianty ponúkajú karbónový rám, a integrovanú batériu v spodnej „trubke“. Rozdiely spočívajú predovšetkým v pneumatikách, odpružení a brzdách. Z pohľadu veľkostí budú obe verzie dostupné vo veľkosti M až XXL, aby si ich mohol zaobstarať každý záujemca bez ohľadu na jeho proporcie. Cena je v tomto prípade relatívne zaujímavá, a to najmä s ohľadom na výbavu. Model Megawatt Carbon PRO začína od 9340 eur a model Megawatt Carbon RS začína na sume 10 282 eur.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE