Existujúci predplatitelia si budú môcť zachovať pôvodnú výšku predplatného.

NVIDIA oznámila, že zdražila službu cloudového hrania GeForce NOW. Tá je aj naďalej dostupná v bezplatnej verzii so štandardným prístupom k službe a s obmedzením hrania na 1 hodinu, po ktorej vás GeForce NOW automaticky odpojí zo serverov. Vy sa síce môžete opätovne prihlásiť a hneď začať ďalšiu hodinu hrania, avšak je to menej pohodlné a niekedy sa nevyhnete čakaniu na voľný počítač v cloude.

Platená verzia sa po novom nazýva GeForce NOW Priority a je spoplatnená mesačným poplatkom 9,99 eur alebo ročným poplatkom 99,99 eur. Priority verzia ponúka prioritný prístup k službe, takže by sa vám nemalo stať, že budete musieť čakať na počítať v cloude, automatické odpojenie až po 6 hodinách hrania a podporu technológie ray tracing.

NVIDIA GeForce NOW

NVIDIA GeForce NOW predplatné v roku 2021

Founders predplatné aj naďalej – pod jednou podmienkou

Rovnaké výhody ponúkalo aj doterajšie predplatné GeForce NOW Founders, ktoré bolo spoplatnené vo výške 5,49 eur mesačne. NVIDIA teda zvýšila výšku plateného členstva na takmer dvojnásobok, avšak je pravda, že firma už od spustenia služby upozorňovala na to, že Founders predplatné je časovo obmedzené.

Existujúci predplatitelia s Founders členstvom si môžu zachovať pôvodnú výšku predplatného, dokedy neprerušia svoje predplatné. Keď sa tak stane, tak pri opätovnom aktivovaní plateného členstva im už bude účtovaný poplatok vo výške Priority predplatného.

NVIDIA tiež oznámila, že navyšuje kapacitu dátových centier pre službu GeForce NOW a že do nej zakomponovala podporu pre V-Sync a ďalšie technológie, ktoré by mali zlepšiť kvalitu streamu v prípade menej kvalitného pripojenia do internetu.

GeForce NOW a ďalšie služby cloudového hrania umožňujú hrať moderné a graficky náročné videohry aj na zariadeniach, ktoré nemajú vysoký výpočtový výkon. Hra totiž beží v dátovom centre a do zariadenia sa streamuje obraz. Bližšie detaily si môžete prečítať v našom samostatnom článku, TU. 

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj: 

NVIDIA GeForce NOW spúšťa ostrú prevádzku: Hrať cez cloud môžete aj zadarmo, poznáme ceny prémiového členstva

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit