Nielen podpora pre najnovšie hry ale ochrana voči bezpečnostným problémom.

NVIDIA vydáva bezpečnostné aktualizácie pre svoje ovládače, posledné sú zo 16. mája 2022, ako informoval portál ghacks.net. Ovládače sú zamerané na opravu, ktoré by minulými chybami v nich viedli k „zamietnutiu služby“ alebo napríklad falšovaniu dát v pamäti a spôsobovali tak bezpečnostné riziko.

Na celom prípade je dôležité to, že NVIDIA vydala opravu pre grafické karty s jadrom Kepler. Tie už nepatria medzi podporované grafické karty v zmysle vydávania aktualizácií cez ovládače Game Ready Driver. Vyradenie väčšiny kariet série GTX 600 a 700 bolo v minulom roku. Karty s jadrom Kepler sú na trhu už od roku 2012.

Je samozrejmé, že karty môžete aj naďalej používať a hrať na nich aj najnovšie hry. Koniec vydávania optimalizovaných ovládačov neznamená koniec hrania hier. NVIDIA dala prísľub, že do konca roku 2024 bude pre nepodporované karty vydávať bezpečnostné aktualizácie.

Podľa správy od výrobcu sú ovplyvnené verzie ovládačov pre systémy Windows a Linux. Aktualizácie pre vašu grafickú kartu si stiahnete na tejto stránke. Aktualizácie NVIDIA Studio Driver a pre grafickú kartu RTX Tesla R510 budú dostupné od 23. mája 2022.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.