NVIDIA vydala aktualizáciu pre pôvodný model svojho multimediálneho prehrávača.

NVIDIA SHIELD TV je stále najlepší a najflexibilnejší multimediálny prehrávač s Androidom. Využíva operačný systém Android TV, funguje ako multimediálny server a dobre poslúži aj ako herná konzola.

Xboxu či PlayStationu sa z hľadiska ponuky hier nevyrovná a technicky zdatnejším používateľom možno postačí na prehrávanie lokálnych videí Raspberry Pi, avšak u nás v redakcii má SHIELD TV svoje pevné miesto pod televízorom. Využívame ho na sledovanie živého TV vysielania pomocou aplikácií AntikTV a Magio GO ako aj na streamovanie obsahu zo služieb Netflix či Amazon Video a „castovanie“ z mobilnej aplikácie HBO GO.

NVIDIA nedávno začala na našom trhu predávať vynovený model zariadenia s názvom SHIELD TV (2017), ktorý je o 40% menší, avšak obsahuje rovnaký hardvér. O novinke sme informovali v samostatnom článku a v magazíne TOUCHIT 1-2/2017 si môžete prečítať recenziu s dojmami z testovania.

Majiteľov pôvodného modelu SHIELD TV však poteší, že výrobca vydal aktualizáciu, ktorá prináša všetky funkcie nového modelu. Inak povedané, obe škatuľky sú si teraz rovnocenné a jediným rozdielom tak ostáva nový herný ovládač, ktorý si v prípade záujmu môžete dokúpiť k SHIELD TV (2015).

Porovnanie starej (vľavo) a novej (vpravo) SHIELD TV. Funkcionalita je vďaka novej aktualizácii rovnaká

Opravená funkcia Chromecastu aj HDMI-CEC

Aktualizácia s názvom SHIELD Experience Upgrade 5.0 prináša aktualizáciu operačného systému Android TV na verziu 7.0. Medzi vylepšeniami je oprava zabudovanej funkcie Chromecast, takže do SHIELDu si môžete teraz castovať aj obsah z lokálnych aplikácií HBO GO či Alza Media, čo v minulosti nefungovalo korektne.

Aktualizácia vylepšila aj funkcionalitu štandardu HDMI-CEC, vďaka ktorému sa SHIELD TV vypne a zapne spoločne s vypnutím / zapnutím televíznej obrazovky. Multimediálny prehrávač môžete takisto kompletne ovládať iba pomocou diaľkového ovládača k televízoru.

Ďalšími novinkami je aplikácia Amazon Video, ktorá však pre našu krajinu zatiaľ nie je oficiálne dostupná. Môžete ju jednoducho získať takým spôsobom, že v nastaveniach vypnete lokalizačné služby a nastavíte si jazyk na English (UK). Po reštarte zariadenia sa aplikácia Amazon Video objaví v ponuke domácej obrazovky. Video môžete sledovať v rozlíšení až 4K HDR a v rovnakom rozlíšení si pozriete aj Netflix, Plex či ďalšie služby.

Nová domáca obrazovka je rozdelená do dvoch častí. Všimnite si nové aplikácie NVIDIA Games a Amazon Video

NVIDIA upravila aj rozhranie domácej obrazovky a vydala novú aplikáciu NVIDIA Games, ktorá združuje všetky hry – či už ide o aplikácie pre Android, hry z vášho počítača cez službu Gamestream alebo hry z cloudovej služby GeForce Now.

Pokiaľ vám SHIELD TV po aktualizácii aplikáciu NVIDIA Games neponúka, môžete ju získať nasledujúcim spôsobom:

1. Pridajte sa do skupiny – https://plus.google.com/communities/101996193095182428008

2. Kliknite na odkaz https://play.google.com/apps/testing/com.nvidia.tegrazone3 a zvoľte možnosť „Stať sa testerom“

3. Otvorte Google Play Store cez SHIELD a vyhľadajte aplikáciu NVIDIA Games. K dispozícii by malo byť tlačidlo UPDATE

4. Kliknite naň a stiahnite si poslednú verziu.

V blízkej budúcnosti dostane NVIDIA SHIELD TV ďalšiu aktualizáciu, ktorá prinesie funkcionalitu Google Asistenta. Pomocou neho bude možné ovládať aj inteligentnú domácnosť.

Prečítajte si aj:

Nový NVIDIA SHIELD TV je v predaji na Slovensku. Pôvodný model dostane aktualizáciu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit