Vylepšení nie je veľa.

NVIDIA čoskoro uvedie do predaja dva nové modely obľúbeného multimediálneho prehrávača SHIELD TV. Novinky sa objavili v ponuke internetových obchodov. Na správu upozornil portál Slashgear.

Nové modely majú názov NVIDIA SHIELD TV a NVIDIA SHIELD TV Pro. Pre jednoduchšie odlíšenie môžeme použiť v názve aj rok, ide o modely pre rok 2019.

Novinky prinášajú drobné vylepšenia v porovnaní s pôvodnou verziou, ktorá sa dostala na trh v roku 2015. Tohtoročné modely ponúknu najmä podporu pre Dolby Vision + Atmos a tiež aj prepočet Full HD obsahu do 4K pomocou umelej inteligencie. 4K obsah takisto bude podporovať HDR10.

NVIDIA SHIELD TV pre rok 2019 má vo výbave aj nový procesor NVIDIA Tegra X1+, ktorý by mal ponúknuť 25% nárast výkonu v porovnaní s pôvodnou verziou.

SHIELD TV 2019 a SHIELD TV Pro 2019 sa odlišujú dizajnom a čiastočne aj výbavou. Obe zariadenia majú ethernet, HDMI 2.0, Bluetooth a úplne nový diaľkový ovládač. Verzia Pro ponúka 16 GB úložisko, 2× USB 3.0 porty a slot na microSD kartu. Štandardný model má 8 GB úložisko a nemá USB porty, resp. slot na microSD kartu.

Očakáva sa, že SHIELD TV 2019 sa bude predávať za 150 dolárov. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi zaujme úplne novým dizajnom. Verzia Pro 2019 má tradičný dizajn a jej cena by mala byť 200 dolárov.

Vľavo lacnejší model SHIELD TV 2019, vpravo model Pro 2019

Zdroj: Slashgear

Titulná fotografia: The Verge, vlastné

Prečítajte si aj:

Recenzia NVIDIA SHIELD TV (2017): Takto vyzerá budúcnosť televízie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit