Ten sa týka aj modelu 14 Pro Max.

K tejto téme sa vyjadril aj analytik Ming-Chi Kuo, ktorý uviedol, že Apple bude v najbližších týždňoch čeliť problémom s dodávkami svojich najnovších modelov iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Apple by mal dodať 70 až 75 miliónov kusov týchto telefónov, čo je o 15 až 20 miliónov menej, než sa pôvodne očakávalo. To, že je niečo v neporiadku, naznačujú aj skladové zásoby slovenských e-shopov a operátorov.

Zlou správou pritom je, že odhadovaný výpadok je výrazne vyšší, než sa očakávalo. Pokým agentúra Bloomberg uvádzala výpadok na úrovni 6 miliónov kusov, tak Kuove odhady toto pôvodné „optimistické“ očakávanie výrazne prevýšili.

iPhone 14 Pro MaxZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPhone 14 Pro Max

K nepriaznivej situácii prispela aj nedávna epidémia COVIDu v Číne, v ktorej dôsledku boli zatvorené továrne. Nemalý podiel majú však aj protesty v továrni Foxconn, kde sa vyrába veľká časť iPhonov. K zlepšeniu celkovej situácie by malo prísť až koncom decembra, kedy spoločnosti Pegatron a Luxshare ICT prevezmú približne 10 % objednávok na sériu iPhone 14.

Výrazné výpadky majú samozrejme negatívny vplyv aj na tržby spoločnosti, čo Apple určite nerád vidí, predovšetkým koncom kalendárneho roka, a blížiacimi sa Vianocami.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.